Juodojo šokolado triufeliai

Triufeliams reikės:

  • 170 g kambario temperatūros sviesto
  • 340 g juodojo šokolado
  • 20 g šviesaus cukraus sirupo (2 valg. š.)
  • 20 ml konjako arba romo
  • 0,5 vanilės ankšties arba 3 – 4 lašiukai vanilės ekstrakto


Dekoravimui reikės:

  • Netirpios cukraus pudros
  • Natūralios kakavos miltelių
  • arba
  • Maltų liofolizuotų uogų
  • Smulkintų skrudintų riešutų


Kambario temperatūros sviestą išpurenti virtuviniame kombaine iki baltos masės.

Garų vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su cukraus sirupu iki vientisos masės. Įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes arba įlašinti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti. Įpilti konjako arba romo ir dar kartą permaišyti.
Gautą šokolado masę supilti į išpurentą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.

Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti aukštesnius bokštelius. Dalį jų apibarstyti netirpia cukraus pudra, kitą dalį – natūralios kakavos milteliais. Taip pat galim apibarstyti ir maltomis liofilizuotomis uogomis arba smulkiai kapotais skrudintais riešutais.

Prieš patiekiant įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Skanaus!

Juodojo šokolado triufeliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)