Atsiųstame pranešime „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė pabrėžia, kad pagrindinis graikiško jogurto skirtumas nuo įprastų yra tas, kad jį gaminant, specialaus filtravimo proceso metu, pašalinamos išrūgos – skystis su laktoze. Dėl to jogurtas išsiskiria kiek rūgštesniu nei įprasti skoniu, taip pat yra riebesnės konsistencijos.

Jos teigimu, savitas jogurto skonis ir kitokia nei įprastų jogurtų konsistencija sudaro sąlygas ruošiant maistą graikišką jogurtą pritaikyti visapusiškai. „Graikiškas jogurtas puikiai tinka ne tik salotoms gardinti ar padažams maišyti, bet ir sriuboms ar net desertams ruošti, taip pat dažnu atveju yra tinkamas grietinei ar majonezui pakeisti“, – sako V. Drulienė ir siūlo išmėginti kelis skirtingų patiekalų receptus.

Agurkų sriuba su jogurtu


Reikės:

  • 6 agurkų
  • 3 kiaušinių
  • po saują krapų, svogūnų laiškų ir graikinių riešutų
  • 250 ml graikiško jogurto
  • litro rūgpienio
  • 4 skiltelių česnakų
  • prieskonių pagal skonį – druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Agurkus stambiai sutarkuokite, virtus kiaušinius atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Susmulkinkite riešutus.
  3. Sumaišykite jogurtą su rūgpieniu, į masę išspauskite česnako skilteles ir priberkite prieskonių.
  4. Tuomet suberkite kiaušinius, agurkus ir žalumynus ir viską sumaišykite, o patiekdami apibarstykite riešutais.

Sveikesni blynai pusryčiams


Sveikesni blynai pusryčiams



Reikėtų:

  • 2 puodelių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • šaukšto kepimo miltelių
  • pusės šaukštelio druskos
  • 2 puodelių pieno
  • 3 didelių šaukštų graikiško jogurto
  • 2 kiaušinių
  • 50 g sviesto

Gaminimas:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
  2. Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinius ir jogurtą, taip pat – ištirpintą sviestą.
  3. Į mišinį palengva berkite miltus ir būtinai nuolat maišykite.
  4. Blynus kepkite tirpintame svieste, o patiekti tiks pačių mėgstamiausi ingredientai – medus, uogos ar kiti.

Avokadų mišrainė su lašiša ir jogurtu


Avokadų mišrainė su lašiša ir jogurtu



Reikės:

  • avokado
  • agurko
  • 2 kiaušinių
  • 70 g lašišos
  • skiltelės česnako
  • 1,5 šaukšto graikiško jogurto
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Atvėsintus kiaušinius, agurką, lašišą ir avokadą smulkiai supjaustykite, tuomet viską sumaišykite su graikišku jogurtu.
  2. Į masę išspauskite česnako skiltelę, paberkite druskos ir pipirų ir vėl pamaišykite. Štai ir mišrainė, kurią patiekti galima originaliai – kad ir avokado skiltelėje.

Graikiško jogurto suflė


Graikiško jogurto suflė



Reikės:

  • 180 g liesesnio graikiško jogurto
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų miltų
  • žiupsnelio druskos
  • citrinos
  • šaukštelio vanilės ekstrakto ir cukraus
  • taip pat gabalėlio sviesto formai patepti

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruoškite formeles: ištepkite jas labai plonu sviesto sluoksniu ir apibarstykite trupučiu cukraus.
  2. Dubenyje išplakite graikišką jogurtą, kiaušinių trynius, miltus, druską, vanilę ir nutarkuotą citrinos žievelę.
  3. Kitame dubenyje išplakite baltymus, kol šie taps minkštomis putomis.
  4. Trečdalį plaktų baltymų sudėkite į jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite. Tuomet sudėkite likusius baltymus ir vėl išmaišykite.
  5. Masę sudėkite į kepimo formeles ir kepkite apie 15 minučių.
  6. Atminkite, kad kepant suflė labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, o ir patiekti desertą reikia iškart.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)