Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąją arbata mača
Pyragui reikės:
- 250 g avižinių sausainių
- 150 g sviesto
- 1 arb. š. druskos
- 350 g kreminio sūrio
- 180 g cukraus
- 90 g grietinėlės
- 3 kiaušinių
- 2 arb. š. žaliosios arbatos mačos miltelių
Kremui reikės:
- 180 g citrinų tyrės
- 3 kiaušinių
- 180 g cukraus
- 60 g sviesto
- 30 g kukurūzų krakmolo
Papuošimui reikės:
- Šviežių uogų (braškių, šilauogių, aviečių)
- Cukraus pudros
Gaminimas:
Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Iškepusį atvėsinti.
Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų.
Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas ir pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!