Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąją arbata mača

Pyragui reikės:

  • 250 g avižinių sausainių
  • 150 g sviesto
  • 1 arb. š. druskos
  • 350 g kreminio sūrio
  • 180 g cukraus
  • 90 g grietinėlės
  • 3 kiaušinių
  • 2 arb. š. žaliosios arbatos mačos miltelių

Kremui reikės:

  • 180 g citrinų tyrės
  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 30 g kukurūzų krakmolo

Papuošimui reikės:

  • Šviežių uogų (braškių, šilauogių, aviečių)
  • Cukraus pudros

Gaminimas:

Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.

Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Iškepusį atvėsinti.

Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų.

Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas ir pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)