Maisto kultūros ir maisto mylėtojų šventė – kur meilė maistui ir virtuvei sujungia visus. Parodoje dalyvauja ne tik Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalys, bet ir Italija, Azerbaidžanas, Gruzija, Uzbekija, Baltarusija, Indija ir kitų šalių gamintojai, kur pristatomi jų vietiniai maisto produktai ir gėrimai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Meistras Darius Lileikis kviečia atrasti Azijos skonius ir ypač siūlo pasigardžiuoti jo uzbekišku plovu. Japonų restoranas „Kaskasakè“ stebina japoniško maisto interpretacijomis. Maisto restoranėlyje ant ratų galima atrasti iš Azijos atkeliavusią kepimo technologiją – tandyrą.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Specializuota žuvų parduotuvė „Euribija“ ragina paragauti kengūrienos, zebrienos, krokodilienos, Australijos šernienos ir geriausios pasaulyje „Wagyu“ jautienos.

Pirmasis Lietuvoje namų restoranas „Kacės virtuvėlė“ džiugina gomurį ne tik jūros gėrybėmis, bet ir vietiniu krosnyje ant tikrų malkų keptu ėrienos paštetu gardintu lašinukais, žirneliais ir majonezu, įsuktu į rudeninį klevo lapą. Vieno tokio pašteto kaina – 4 eurai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

„Štrudelinė“ siūlo paragauti gardaus ir aromatingo tradicinio austriško vyniotinio – štrudelio pagaminto iš speltos miltų. Čia jų rasite net trylika rūšių – su vištiena, jautiena, lašiša, keturių rūšių saldūs ir net trys vegetariniai – pievagrybiais, špinatais ir baklažanais. Kiekvieną kartą meniu atnaujinamas įvairiausiais įdarais, naujiena – su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu bei su „Džiugo“ sūriu ir obuoliais.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Naujienos ir chalvų skoniuose. Panevėžyje įsikūrusi „Chalvytė“ siūlo saulėgrąžų chalvą su vyšniomis, abrikosais, slyvomis ir papajomis ar su svarainiais ir mėlynėmis, taip pat yra chalvos su moliūgo sėklomis ar sūdytomis saulėgrąžomis ir juoda duona. Žemės riešutų chalva gardinta viskiu, svarainiais ir spanguolėmis ar citrina ir burokėliais. Visiška naujovė – migdolų chalva, kurios kilogramas kainuoja – 45 eurai. Pasak parodoje prekiaujančio Justino Barakausko, tokią chalvą labiausiai perka ir pinigų negaili vilniečiai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Paprastą tinginį keičia sveikuoliškas tinginys, kur vietoj sausainių naudojami lazdyno ir graikiniai riešutai bei gojų uogos, iš natūralios kakavos gaminamas rankų darbo šokoladas, kad būtų be pieno miltelių ir sojos lecitino. Toks pyragas yra be gliuteno, be pieno, be kiaušinių, be konservantų, be pridėtinio cukraus. Vietoj cukraus naudojamas ekologiškas kokoso žiedų nektaras. Toks gabalėlis tinginio prekyvietėse kainuos – 2,30 euro.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Siūlomas ir sveikas „Snickers“, kuris pagamintas iš datulių karamelės, įvairių riešutų, moliūgų sėklų su ant viršaus užlietu rankų darbo šokoladu.

Latviai siūlo paragauti unikalių naminių ledų ne tik plombyro ar vaisių ir uogų, bet ir tikro itališko espreso, Karibų romo arba alaus. Tokių Lietuvoje dar neteko niekur matyti!

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Parodą pasiekė ir per naktį prekeivių gimusios idėjos. Štai Genovaitė Sakalauskienė per naktį ruošė lapinius kopūstus su įvairiais prieskoniais, džiovino džiovykloje 70 laipsnių temperatūroje, pasigamino etiketes ir atvežė tiesiai į parodą. Tai puikus užkandis – alternatyva traškučiams. Turi daug vertingų savybių, vitaminų ir antioksidantų. Traškesys panašus į skrudintus jūros dumblius. Pakelis lapinių kopūstų kainuos 4 eurai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Kita naujiena – bebro konservai, kurie šiandien atkeliavo tiesiai į parodą. Pasak gamintojo, parduotuvėje tokių dalykų dar neteko matyti, o juk žmones norisi vis kažkaip nustebinti. Tokia konservų dėžutė kainuos 4 eurus.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018

Taip pat „Šerno pėda“ siūlo karšto rūkymo stirnos kumpį su slyvomis ir lašinukais. Norint tokią įsigyti reikės pakloti 22 eurus už kilogramą.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)