Rūkyta paprika ne tik paskolins kuskusui, dar vadinamam kruopainiu, savo intensyvų skonį, bet ir suteiks spalvos, sukurdama nepakartojamai gražų aukso atspalvį. Skrudinti migdolų griežinėliai patiekalui suteiks traškumo (tai, ko dažnai trūksta paprastam kuskusui), o šviežiai pjaustytos petražolės ant viršaus dar apdovanos ir žalumos šviežumu.

Taigi, taip paruoštas kuskusas bus puikus garnyras prie orkaitėje keptos vištienos, ant grotelių kepto kepsnio ar netgi – jeigu esate vegetaras – krūvos orkaitėje keptų sultingų daržovių.

Taigi, kaip išsivirti puodą gardaus kuskuso pernelyg nepersistengiant? Pirma, turite žinoti, kad šiam patiekalui reikia visai nedaug laiko. Tiesa, jeigu pasiruošite paprasčiausią, niekuo nepagardintą kuskusą, tikėtina, kad juo galite nusivilti. Na, nebent patiekalui suteiksite papildomo skonio gausiai ant jo užpildami padažo. O štai ši atnaujinta ir patobulinta kuskuso versija – skani pati savaime, mat jai dėl gausių papildomų ingredientų netrūksta nei skonio, nei tekstūros.

Česnakas ir rūkyta paprika suteiks papildomo skonio, o štai traškūs pjaustyti migdolai ir smulkintos šviežios petražolės – gaivos ir malonios tekstūros. Kaip garnyrą tokį kuskuso variantą galite patiekti prie bet kokios jūsų mėgstamos mėsos, bet pakaks ir daržovių, kad kartu su taip paruoštu kruopainiu būtų vertos atskiro patiekalo vardo. Nenustebtumėme, jeigu dėl puikaus dūmo aromato ir nepakartojamo skonio sukirstumėte visą dubenį šio kuskuso be jokio kito maisto šalia.

Taigi, kaip paruošti dūmo kvapo kuskusą su migdolais ir žolelėmis?

Ingredientai (6–8 porcijoms):

  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • 2/3 stiklinės pjaustytų migdolų
  • 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
  • 2 1/4 stiklinės vandens
  • 2 stiklinės kuskuso
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2/3 stiklinės stambiai pjaustytų šviežių petražolių lapų

Kaip paruošti?

  1. Ant vidutinio karščio ugnies dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, kol jis pradės virti. Suberkite sukapotus česnakus ir migdolus, apkepinkite. Kepinti reikia maždaug dvi minutes, kol gražiai apskrus ir paskleis malonų aromatą. Suberkite rūkytą papriką ir dar dešimt sekundžių pakepinkite.
  2. Supilkite vandenį, viską išmaišykite ir užvirkite. Išjunkite ir iškart supilkite kuskuso kruopas bei suberkite druską. Uždenkite prikaistuvį ir palikite stovėti tol, kol kruopos sugers visą skystį. Tai užtruks apie penkias minutes. Tada atidenkite kuskusą ir išpurenkite šakute.
  3. Užberkite ant paruošto kuskuso smulkintų petražolių ir patiekite.
  4. Kuskuso likučius sandariame indelyje šaldytuve galima laikyti iki trijų dienų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)