Tuo metu profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo improvizuoti sezoninių uogų tema – pasigaminti taurinį sluoksniuotą desertą su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais. Šefas ragina nebijoti eksperimentuoti ir naudoti uogas, kokios tuo metu yra prieinamos.

Kodėl grietinėlę reikia pilti padažo gaminimo pabaigoje, koks konditerinis efektas patinka beveik visiems smaližiams ir daug kitų virtuvės paslapčių – kulinarinėje TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Antienos kulšelės confit su juodaisiais ryžiais ir voveraičių padažu

Reikės:

  • 4 antienos kulšelių
  • 1 valg. š. druskos
  • 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. skysto medaus
  • 3 valg. š. sojos padažo
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • pundelio šviežio čiobrelio šakelių
  • 250 g juodųjų ryžių
  • 250 g šviežių voveraičių
  • 150 g grietinėlės
  • 1 nuluptos česnako skiltelės
  • žiuspnelio persilado prieskonių

Gaminimas:

  1. Druską ir pipirus sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir gautu mišiniu įtrinti antienos kulšeles. Palikti jas kelioms valandoms pasimarinuoti, o geriausia tai padaryti iš vakaro.
  2. Į troškintuvą sudėti pasimarinavusias antienos kulšeles, gausiai apiberti čiobrelio šakelėmis ir užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Uždengti ir troškinti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas. Išsitroškinusias kulšeles padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti medaus bei sojos mišiniu. Vėl įdėti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 5 minutes grilio režimu.
  3. Pasūdytame vandenyje išvirti juoduosius ryžius (užtrunka apie 20 minučių).
  4. Po tekančiu vandeniu nuplauti voveraites, nusausinti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėti nuluptą česnako skiltelę ir įberti persilado prieskonių, pamaišyti ir sudėti voveraites. Pakepinti ant aukštos kaitros. Pabaigoje supilti grirtinėlę, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.
  5. Antienos kulšeles patiekti su juodaisiais ryžiais ir užpilti voveraičių padažu.


Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Karamelizuotiems trupiniams reikės:

  • 200 g kubeliais pjaustyto šalto sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 200 g miltų
  • 100 g pieninio šokolado

Kremui reikės:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 150 g riebios grietinėlės
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 arb. š. cukraus pudros
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės

Uogų sluoksniui reikės:

  • 500 g šviežių braškių
  • 200 g šviežių aviečių
  • 200 g šviežių šilauogių
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės
  • 2 valg. š. brendžio arba konjako
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Papuošimui reikės:

  • kelių žiupsnelių natūralios kakavos miltelių
Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Gaminimas:

  1. Geriausia tešlą išmaišyti virtuviniu kombainu, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, kol neliks gumulėlių.
  2. Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių ir smulkių trupinių masės. Masę 2–3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plėvelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.
  3. Į gilų dubenį sudėti maskarponę ir suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir elektriniu rankiniu plakikliu iš lėto plakti ir po truputį supilti grietinėlę. Plakti iki purios masės.
  4. Braškes supjaustyti ir suberti į dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.
  5. Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.
  6. Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją