Tuo metu jo kolega, konditeris Ali Gadžijevas moko, kaip paruošti jo paties patobulintą ir egzotiškais akcentais pagardintą tradicinį ir bene populiariausią vasarišką desertą Italijoje – panakotą. Profesionalus konditeris tikina, kad šis receptas yra labai paprastas ir įkandamas net pradedantiesiems, o jo skonis prilygsta palaimai.

Nauji receptai ir kulinariniai bei konditeriniai patarimai – TV3 laidoje „Gardu Gardu“, žada laidos kūrėjai.

Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Cukinijos laiveliai

Reikės:

  • 2 nedidelių cukinijų
  • 6 valg. š. konservuoto tuno
  • 3 valg. š. kedro riešutų
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių
  • 1 valg. š. kaparėlių
  • 2 kiaušinių
  • 5–6 gabaliukų ančiuvių filė
  • 1 svogūno
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio juodojo balzaminio acto
  • žiuspnelio persilado prieskonių

Gaminimas:

  1. Cukinijas įdėti į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirti 2 minutes. Ištraukti iš puodo ir panardinti į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausia su ledukais), kad jos neprarastų ryškios žalios spalvos, bei palikti, kad atvėstų.
  2. Į kitą dubenį sudėti konservuotą tuną, kaparėlius, džiuvėselius, kedro riešutus, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
  3. Svogūną susmulkinti kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberti juos į tuno masę, sudėti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišyti.
  4. Atvėsusias cukinijas perpjauti per pusę išilgai ir išskobti sėklų masę. Užpildyti puseles tuno įdaru ir padaryti kalnelius.
  5. Įdarytas cukinijas suguldyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  7. Iškepusias pabarstyti persilado prieskoniais ir pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.

Egzotiška panakota

Panakota

Panakotai reikės:

  • 300 g grietinėlės
  • 100 g pieno
  • 3 vnt. želatinos lakštų
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės

Užpilamam egzotinių vaisių kremui reikės:

  • 150 g pasiflorų tyrės
  • 200 g mangų tyrės
  • 7 kiaušinių trynių
  • 150 g cukraus
  • 100 g kubeliais pjaustyto sviesto

Gaminimas:

  1. Dubenėlyje su šaltu vandeniu užmerkti želatinos lakštus ir palikti, kad išbrinktų.
  2. Į prikaistuvį supilti grietinėlę, pieną ir įdėti medų. Reguliariai pamaišant užvirti. Nukelti nuo kaitros ir įdėti iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės, permaišyti ir supilstyti į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikti valandai šaldytuve.
  3. Trynius gerai išplakti kartu su cukrumi iki purios masės.
  4. Tyres supilti į prikaistuvį ir pakaitinti, kol pradės garuoti. Tada sudėti trynių masę ir nuolat maišant šluotele kaitinti, kol pradės putoti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį sudėti sviesto kubelius bei maišyti, kol sviestas ištirps. Tada kremą atvėsinti ir užpilti ant sustingusios panakotos.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)