8 porcijoms reikės:

  • 3 didelių obuolių (saldžių)
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 200 ml miltų
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
  2. Viename dubenyje išplakame jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus suberiame į jogurto masę ir gerai išplakame.
  4. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome dideliais kubeliais ir įmaišome į tešlą.
  5. Apvalią kepimo formą iškojame kepimo popieriumi arba gerai ištepame sviestu ir supilame tešlą. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Kepimo pabaigoje patikriname, ar pyragas iškepęs, su mediniu dantų krapštuku (jei ištrauktas krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla, tuomet pakepkite kelias minutes ilgiau). Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.

Pastaba. Karštas pyragas labai skanus su ledais.