Tradicinė, ispaniška tortilija gaminama iš bulvių, kiaušinių ir dažniausiai svogūnų, bet šį kartą gaminau liesesnį tortilijos variantą – su brokoliais. Mano tortilija išėjo nelabai stora, kadangi kepiau gana didelėje (~24 cm skersmens) keptuvėje. Jei norite storesnės tortilijos – reikėtų kepti šiek tiek mažesnėje keptuvėje. Šiaip ar taip, nesvarbu, kokią keptuvę naudosite, tortilija išeis tikrai skani ir galbūt taps dažnu patiekalu ant jūsų stalo.

Reikės:

  • 1 nedidelio brokolio (~400–450 g)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 4 didelių kiaušinių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Puode užverdame vandenį.
  2. Brokolį sulaužome į gabalėlius. Verdame užvirusiame vandenyje ~5–7 min, kol brokolis suminkštėja (nepervirkite, kad per daug nesuminkštėtų). Po to nupilame vandenį nuo brokolio ir paliekame atvėsti. Kai atvėsta, supjaustome plokščiais gabalėliais, tik nereikia per daug susmulkinti.
  3. Viename dubenyje suplakame kiaušinius su 0,5 arb. š. druskos.
  4. Svogūną nulupame, supjaustome didesniais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūnus ir kepame, kol suminkštėja, tada sudedame brokolį ir kepame ~4 min. vis pamaišydami, pagardiname druska ir pipirais. Daržovių mišinį sudedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.
  5. Keptuvę išvalome, įpilame 2 valg. š. aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies, supilame tortilijos masę, išlyginame paviršių ir šonus. Kepame tortiliją ~5–6 min., kol apačia gražiai apskrunda, tada uždedame ant keptuvės didelę lėkštę arba plokščią dangtį ir atsargiai apverčiame. Dedame tortiliją atgal į keptuvę, išlyginame šonus ir kepame dar 5 min., kol apačia apskrunda. Tortiliją iš keptuvės atsargiai perkeliame ant lėkštės, supjaustome ir skanaujame!

Pastabos. Tortilija labai gardi ir šalta. Puikiai tinka kaip užkandis.