Kiek miltų dėti į tešlą, priklauso nuo varškės drėgnumo. Jei varškė labai drėgna, tuomet dėkite truputį daugiau, jei sausesnė – mažiau. Mano naudota varškė buvo gana sausa ir biri. Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžikio padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Varškėčiai labai gardūs tiek karšti, tiek šalti.

Skanaus!

Reikės:

  • 250 g varškės (9 % riebumo)
  • 2 saujų špinatų
  • 1 kiaušinio
  • 5 valg. š. miltų
  • 1 valg. š. susmulkintos šviežios petražolės
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1,5 valg. š. sviesto (kepimui)
  • 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Foto: Recepto autorė


Gaminimas:

  1. Varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu. Įmaišome miltus, druską ir pipirus.
  2. Špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), po to nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabalėlius. Šaukštu įmaišome į varškės masę kartu su petražolėmis.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir sviestą. Imame po 1 valg. š. tešlos, šlapiomis rankomis suformuojame ~1–1,5 cm storio blynelius ir kepiname iš abiejų pusių, kol varškėčiai gražiai apskrunda. Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Patiekiame su mėgstamais padažais.