Pirmiausia – itin sotūs vėlyvieji pusryčiai, kuriuos norėsis iškart ragauti, tai – iškylos bandelės. Nors šį patiekalą reikia gaminti šiek tiek ilgiau, tačiau, pasak šefo Gedimino, jis abejingų tikrai nepaliks. O ir šių iškylų bandelių tešla bus kiek kitokia nei mums įprasta ragauti, kadangi vienas iš pagrindinių tešlos ingredientų – grikių košė. Pasidalinęs patarimais, kodėl prieš paliekant tešlą kilti, ją reikia šiek tiek palankstyti, virtuvės šefas visus pakvies į lauką. O ten jau pamatysime, kaip kiaulienos išpjovą marinuoti su pasiflorų tyre ir patiekti su keptais ananasais.

Iškylų bandelės

Tešlai reikės:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 100 g grikių košės be glitimo
  • kelių žiupsnelių druskos
  • 120 ml vandens
  • 50 g cukraus
  • 28 g šviežių mielių
  • 3 kiaušinių
  • 110 g sviesto

Iškylų bandelių įdarui reikės:

  • 700 g maltos jautienos
  • balzaminio acto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • kelių stiebelių šviežio rozmarino
  • artišokų ir paprikų užtepėlės
  • mocarelos sūrio

Gaminimas:

  1. Į maišymui skirtą indą suberti miltus, grikių košę ir keletą žiupsnelių druskos. Viską gerai išmaišyti.
  2. Atskirame inde kambario temperatūros vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi ir supilti mišinį į indą su miltais.
  3. Įmušti 3 kiaušinius ir 5 min. lėtai minkyti tešlą. Po to 5 min. sparčiau minkyti, kad tešla taptų elastinga.
  4. Sudėti kambario temperatūros sviestą ir vėl 5 min.s lėtai minkyti tešlą. Išminkytą tešlą uždengti maistine plėvele ir palikti, kad iškiltų.
  5. Keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti maltą jautieną. Įberti žiupsnelį druskos ir įpilti balzaminio acto. Viską gerai išmaišyti, įmesti keletą nesmulkinto rozmarino šakelių, permaišyti ir išjungti kaitrą.
  6. Iškilusią tešlą tolygiai paskirstyti ant stalo ir suformuoti stačiakampį. Ant paviršiaus užtepti artišokų ir paprikų užtepėlės, suberti ir paskirstyti iškepusį faršą ir plėšytą mocarelos sūrį.
  7. Atsargiai susukti į cilindro formos „vyniotinį“ ir supjaustyti vienodo dydžio riekelėmis. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, uždengti maistine plėvele ir palikti dar 30 min., kad iškiltų.
  8. Iškilusias aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova ir grilyje keptas ananasas

Reikės:

  • 2 vnt. kiaulienos išpjovos
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 1 čili pipiro
  • kelių žiupsnelių druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 šviežio ananaso
  • 2 valg. š. balto balzaminio acto
  • šviežių špinatų lapų
  • šviežių burokėlių lapų

Gaminimas:

  1. Ant pjaustymo lentelės susmulkinti česnako skilteles ir aitrųjį pipirą, užberti druskos ir dar kartą pasmulkinti.
  2. Kiaulienos išpjovą padalinti į dvi dalis ir buku peilio galu šiek tiek ją išmušti.
  3. Ant paruoštų kepsnelių sudėti smulkinto česnako mišinį, užpilti alyvuogių aliejaus ir pasiflorų tyrės. Viską gerai išmaišyti ir palikti marinuotis bent 15–20 minučių.
  4. Nulupti šviežią ananasą, išpjauti šerdį ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Apšlakstyti baltuoju balzaminiu actu.
  5. Grilį kaitinti iki 180°C ir sudėti į jį pasimarinavusią kiaulienos išpjovą ir supjaustytą ananasą. Kepti maždaug 15–20 min., pavartyti, kad tiek mėsa, tiek ananasas apkeptų iš visų pusių.
  6. Ant serviravimo lentos suberti šviežius špinatų ir burokėlių lapus, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti šiek tiek druskos ir pipirų. Ant viršaus sudėti grilyje keptus ananaso gabalėlius ir kiaulienos išpjovą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)