Virtuvės šefas vėl siūlo puikią idėją vėlyviesiems pusryčiams – dviejų rūšių keksiukus be glitimo. Patiekalas nepareikalaus nei daug laiko, nei pastangų, o džiugesio atneš visai šeimai ir ypač vaikams.

Visus jūrų gėrybių mėgėjus šefas kviečia išeiti į lauką ir pasigaminti įspūdingą juodųjų ryžių paeliją su lašiša, krevetėmis ir midijomis.

Nauji receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje televizijos laidoje „Skaniai ir paprastai“, žada organizatoriai.

Pusryčių keksiukai (12 vnt.)

Tešlai reikės:

  • 260 g miltų be glitimo
  • 15 g kepimo miltelių
  • 180 ml pieno (1 stiklinės)
  • 3 kiaušinių
  • 70 g sviesto
  • žiupsnelio druskos

Sūriam įdarui reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 150 g čederio sūrio
  • 100 g virto kumpio
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • kelių lapelių šviežio rozmarino

Saldžiam įdarui reikės:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 100 g figų ir migdolų sūrio (arba kitų vaisių sūrio)

Gaminimas:

  1. Birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti.
  2. Įmušti kiaušinius ir viską gerai permaišyti.
  3. Prikaistuvyje pašildyti pieną kartu su sviestu, kol sviestas visiškai ištirps.
  4. Pusę pašildyto pieno supilti į miltų ir kiaušinių masę, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, supilti likusią pieno dalį ir vėl viską gerai permaišyti. Turi pasidaryti vientisa tirštos grietinės konsistencijos tešla.
  5. Padalinti į dvi dalis ir paruošti dviejų rūšių įdarus.
  6. Įmušti kiaušinius į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų ir lengvai maišant pakepinti. Sūrį ir virtą kumpį supjaustyti kubeliais, rozmarino lapelius susmulkinti.
  7. Viską suberti į vieną dalį tešlos ir išmaišyti. Išdėlioti į 6 keksiukų formeles.
  8. Vaisių sūrį supjaustyti kubeliais ir suberti į antrą dalį tešlos kartu su šokolado gabaliukais. Viską gerai išmaišyti ir išdalinti į 6 keksiukų formeles.
  9. Visus keksiukus kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.
  10. Saldžius keksiukus galima dekoruoti grietinėlės sūrio kremu ir šviežiomis uogomis.

Juodųjų ryžių paelija su jūrų gėrybėmis

Reikės:

  • 500 g juodųjų ryžių
  • 1,5 l vandens
  • 2–3 vnt. ančiuvių filė
  • 2 baltojo svogūno galvų
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 1 čili pipiro
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. juodųjų pipirų
  • 8 vnt. karališkųjų krevečių
  • 200 g lašišos filė
  • 200 g midijų
  • 1 stiklinės balto vyno
  • pluoštelio šviežių petražolių

Gaminimas:

  1. Įkaitinti grilį iki 180°C, įdėti paelijos keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus ir truputį pakaitinti. Sudėti ančiuvių filė gabaliukus, suberti susmulkintą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Viską pakepinti, kol svogūnas taps skaidrus.
  2. Tada daržoves sustumti į vieną keptuvės kraštą, o kitame pakepinti krevetes po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
  3. Krevetes išimti ir padėti atskirai.
  4. Daržoves vėl paskleisti keptuvėje, suberti ryžius, išmaišyti ir užpilti baltu vynu. Maišant pakepinti 2–3 minutes ir atsargiai užpilti vandeniu.
  5. Grilį uždengti ir palikti virti/troškintis 15–20 minučių.
  6. Tada ant viršaus išdėlioti lašišos gabaliukus, krevetes ir midijas.
  7. Grilį vėl uždengti ir dar 5–7 minutes viską patroškinti.
  8. Šią paeliją galima gaminti ir ant viryklės.
  9. Paruoštą paeliją apibarstyti šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)