Šiuo receptu šefas dalijosi kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“.
Ryžių apkepas
Reikės:
- 200 g trumpagrūdžių ryžių
- 700 ml pieno
- 3 kiaušinių
- 180 g cukraus
- 50 g razinų
- 50 g kedrų riešutų
- 80 g sviesto
- 1 valg. š. miltų
- 2 cinamono lazdelių
Gaminimas:
- Išbrinkinti vandenyje razinas.
- Pieną supilti į gilią keptuvę, sudėti cinamono lazdeles ir suberti pusę cukraus normos. Retkarčiais pamaišant užvirti pieną, suberti ryžius ir sumažinti kaitrą. Virti nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukelti nuo ugnies, išimti cinamono lazdeles ir įdėti sviestą. Gerai išmaišyti, kol sviestas visiškai ištirps.
- Atskirame dubenyje išplakti kiašinius su likusia dalimu cukraus. Tada suberti kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valg. š. miltų. Viską gerai išmaišyti ir į gautą masę supilti ryžius. Permaišyti. Gautą masę supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Skanaus!