4 porcijoms reikės:

  • 450 g šviežių arba atšildytų vidutinio dydžio krevečių (su uodegėlėmis ar be)
  • 225 g nevirtų makaronų
  • 400 g konservuotų susmulkintų pomidorų be odelių
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelės saujos susmulkinto kietesnio mėgstamo šviesaus sūrio
  • 2 valg. š. susmulkinto parmezano sūrio
  • 1 saujos šviežios susmulkintos petražolės
  • ½ arb. š. aštriosios čili paprikos miltelių
  • druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

  • 250 ml pieno
  • 2 valg. š. sviesto
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 valg. š. kreminio „Philadelphia“ sūrio (nebūtina)
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio juodųjų pipirų
  • žiupsnio muskato riešuto miltelių

Gaminimas:

  1. Išverdame makaronus, supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
  3. Gaminame padažą: nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydome sviestą, sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada įmaišome miltus, pakepiname ~1 min. Po to supilame pieną, kaitiname ant silpnesnės ugnies ir nuolat maišome, kol padažas sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešuto milteliais. Pabaigoje įdedame kreminio sūrio (jei naudojate), gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
  4. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, jį patepame šlakeliu alyvuogių aliejaus, tada sudedame krevetes, apšlakstome 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, apibarstome druska, pipirais ir kepame krevetes orkaitėje ~7 min. Krevetės turėtų įgauti švelnią rausvą spalvą.
  5. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 175 C.
  6. Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi.
  7. Viename dubenyje sumaišome makaronus, krevetes, pomidorus, mocarelos sūrį, čili paprikos prieskonius ir padažą. Mišinį sudedame į kepimo indą, išlyginame paviršių, apibarstome parmezano sūriu ir kepame orkaitėje 10 min, kol sūris gražiai apskrunda. Užkepėlę apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir iškart patiekiame.

Skanaus!