„Šiems patiekalams pagaminti nereikės nei daug laiko, nei itin didelių kulinarinių sugebėjimų, tačiau jų skonis pamalonins kiekvieną gomurį“, – tikina jis.

Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais

Šiam patiekalui reikės:

  • viso grūdo ruginės duonos arba bandelių
  • 200 g mocarelos sūrio
  • 80 g ožkų pieno arba česnakinio sviesto
  • 2 didelių pomidorų
  • 10 baziliko lapelių

Gaminimas:

  1. Ant duonos riekelių arba bandelių tepkite sviestą, uždėkite ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį.
  2. Tokius nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.
  3. Išėmus iš orkaitės papuoškite sumuštinius bazilikų lapeliais. Tokie sumuštiniai bus skaniausi dar šilti, tačiau jie ne ką blogesni ir atvėsę.
Olivjė salotos

Olivjė salotos arba tiesiog įmantresnė bulvių mišrainė

„Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas“, – teigia pašnekovas.

Šioms salotoms reikės:

  • 4 bulvių
  • 1 morkos
  • 2 kiaušinių
  • 2 raugintų arba marinuotų agurkų
  • 100 g konservuotų žirnelių
  • 100 g virtos mėsos
  • 1 svogūno
  • 4 šaukštų majonezo
  • grietinės ar jogurto
  • 2 šaukštų krienų
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.
  2. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais. Mišrainę gerai išmaišykite.

A. Poleninas teigia, kad salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos ganėtinai stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.

Tuno salotos

Sočios tuno salotos

Šioms salotoms reikės:

  • 80 g tuno pjausnių
  • 100 g pomidorų
  • 3 valgomųjų šaukštų kukurūzų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g ožkų pieno sūrio
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite juos skiltelėmis. Stambiais kubeliais supjaustykite sūrį ir pomidorus, viską suberkite į dubenį.
  2. Tuno pjausnį šakute suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
  3. Salotas pagardinkite konservuotais kukurūzais, druska ir pipirais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską išmaišykite ir papuoškite šviežiais žalumynais.

A. Poleninas teigia, kad šios salotos puikiai pasitarnaus realizuojant nesuvalgytus margučius, o ir pavakariams tokios salotos labai tiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)