Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen atsiųstame pranešime primena, kad lietuvių itin pamėgta tradicinė baltoji mišrainė gaminama iš virtų bulvių, morkų, marinuotų ar raugintų agurkų, kiaušinių, konservuotų žirnelių ir majonezo. Norintiems paįvairinti švenčių meniu ji siūlo šiai mišrainei suteikti naujų skonių.

„Lietuviai – sočiai per šventes mėgstanti pavalgyti tauta, todėl nenuostabu, kad ant šventinio stalo netrūksta patiekalų, kurie yra maistingi, kaloringi, tačiau kartu ir pikantiški. Dauguma šeimininkių per Velykas gamina naminę baltą mišrainę ar krabų lazdelių salotas, tačiau jei norisi kažko skanaus ir dar neragauto – šiuos patiekalus galima paįvairinti vos keliais naujais ingredientais ir pasigaminti naują mišrainę“, – sako A. Rasmussen ir dalijasi šventinių mišrainių receptais.

Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu

Jums reikės:

  • 7 virtų bulvių
  • 3 vnt. morkų
  • 3 marinuotų arba raugintų agurkų
  • 1 gerai prinokusio avokado
  • 2 vnt. virtų kiaušinių
  • 100 g konservuotų žirnelių
  • 4 v. š. majonezo
  • prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu.

Vištienos mišrainė su kiaušiniais

Jums reikės:

  • 300 g rūkytos arba virtos vištienos
  • 250 g konservuotų kukurūzų
  • 3 vnt. kietai virtų kiaušinių
  • šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto
  • pagal skonį: garstyčių, pipirų, citrinų sulčių

Gaminimas:

  1. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu. Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.



Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi

Jums reikės:

  • 500 g karštai rūkytos skumbrės
  • 450 g virtų ryžių
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 1 ilgavaisio agurko
  • pusės svogūno
  • 4 v. š. majonezo
  • šiek tiek druskos

Gaminimas:

  1. Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite.
  2. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną – kuo smulkiau.
  3. Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.
  4. Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.



Velykinė mišrainė su kumpiu ir pievagrybiais

Jums reikės:

  • 200 g rūkyto kumpio
  • 200 g marinuotų pievagrybių
  • 200 g mėgstamo fermentinio sūrio
  • 1 ilgavaisio agurko
  • šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

  1. Sutarkuokite fermentinį sūrį, o kumpį ir agurką supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Marinuotus pievagrybius gerai nukoškite ir šiek tiek pasmulkinkite.
  3. Viską išmaišykite su majonezu, tačiau jei norite lengvesnio mišrainės varianto – rinkitės graikišką jogurtą.
  4. Mišrainę pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)