Prisipažinsiu, kai virdama vis ragavau, rūgštelė buvo itin intensyvi, bet ingredientams išvirus ir sriubą sutrynus į tyrę atsiskleidė tikrasis apelsinų ir moliūgo skonio derinys. Jis buvo tikrai netikėtas. Vis bėgau prie puodo paragauti dar ir dar, nes su kiekvienu šaukšteliu jaučiausi lyg siurbdama į save vasaros energiją, o juk būtent to mūsų žiemos išalintiems organizmams trūksta.
Šios sriubos receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
- 300 g moliūgo (vietoj moliūgo galima naudoti ir morkas – išvirs gardi morkų ir apelsinų sriuba)
- 500 ml daržovių arba vištienos sultinio
- 2 apelsinų
- 2 mažų svogūnų
- aliejaus kepti
- 50 ml grietinėlės
- skiltelės česnako
- 0,5 a. š. imbiero
- 0,5 a. šaukštelio kario
- pagal skonį druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Moliūgą supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje apie 35 min., kol suminkštės.
- Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką, įberkite imbiero, kario, druskos ir pipirų. Tuomet kepkite dar apie 10 min.
- Supilkite sultinį ir pavirkite apie 10 min.
- Išspauskite šviežių apelsinų sulčių su minkštimu.
- Sriubą pertrinkite virtuviniu smulkintuvu.
- Supilkite sultinį, sultis ir pavirkite apie 10 min.
- Pagardinkite grietinėle.
Skanaus!
Tinklaraštis „Lieknos bitės“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (4)