Vis dėlto jeigu anksčiau mėgstamiausi būdavo mieliniai ir lietiniai blynai dažniausiai su riebiu padažu arba uogiene, tai šiandien atrodo, kad blynus galima iškepti iš visko – daržovių, sūrio, avinžirnių ar bananų, pastebima atsiųstame prekybos tinklo „Maxima“ pranešime.

Saldžiųjų bulvių (batatų) blynai su pekano riešutais

Reikės:

  • 1 stiklinės miltų
  • 0,5 puodelio kapotų ir kepintų pekano riešutų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės pieno
  • 1/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušinių
  • 3/4 puodelio apvirtų ir sutrintų batatų

Gaminimas:

  1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.
  3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį ir sudėkite saldžiąsias bulves.
  4. Kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite apibarstę likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.

Cukinijų ir morkų blyneliai


Cukinijų ir morkų blyneliai


Reikės:

  • 2 puodelių tarkuotos cukinijos
  • 2 puodelių tarkuotų morkų
  • 1 puodelio konservuotų kukurūzų
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
  • 0,5 puodelio viso grūdo miltų
  • 0,5 puodelio kukurūzų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 puodelio tarkuoto čederio sūrio

Gaminimas:

  1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.
  3. Miltus berkite į skystus produktus.
  4. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.
  5. Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
  6. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

Avokado ir kale kopūsto blynai


Avokado ir kale kopūsto blynai


Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 1/3 stiklinės pieno
  • pusės griežinėliais supjaustyto avokado
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 0,5 puodelio migdolų miltų
  • 1/4 stiklinės miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1–1,5 puodelio kale kopūsto
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • grietinės arba natūralaus jogurto patiekti

Gaminimas:

  1. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį, taip kopūstas nepraras savo spalvos.
  2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.
  3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
  4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kale kopūstą ir avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
  5. Kepkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  6. Patiekite su natūraliu jogurtu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)