Kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais ar troškintomis daržovėmis (puikiai tiks įvairūs garnyrai).

3 porcijoms reikės:

  • 1 vištos krūtinėlės
  • 100 ml miltų + 0,5 arb. š. druskos + ¼ arb. š. juodųjų pipirų
  • 150 ml džiūvėsėlių + 0,5 arb. š. druskos + 1 arb. š. džiovintos petražolės + 1 arb. š. česnako miltelių
  • 1 kiaušinio + 1 valg. š. šalto vandens
  • alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • saujos šviežių petražolių

Padažui:

  • 2 laimų (arba 2 nedidelių citrinų)
  • 3 valg. š. sviesto
  • 1/3 arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. juodųjų pipirų
  • 125 ml balto sauso vyno

Gaminimas:

  1. Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 2 ar 3 (priklausomai nuo krūtinėlės storio) pailgus gabalėlius. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir sumušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
  2. Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su druska ir pipirais.
  3. Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome su prieskoniais.
  4. Kiaušinį išplakame su vandeniu.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  6. Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po pora minučių.
  7. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
  8. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius ir kepame 7 min.
  9. Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 valg. š. sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, sudedame prieskonius, laimus perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame laimų puseles, padažą kaitiname ant stiprios ugnies (~4 min.), kol padažo sumažėja perpus. Galiausiai sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.
  10. Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamais priedais – salotomis, bulvėmis ar pan.

Skanaus!