Upėtakių paštetui reikės:

  • 175 g rūkyto upėtakio
  • 90 g sviesto
  • 90 g „Philadelphia“ ar kito mėgstamo minkšto sūrio
  • pusantro valgomojo šaukšto citrinų sulčių, pipirų

Lašišų paštetui reikės:

  • 150 g rūkytos lašišos
  • 60 g sviesto
  • 60 g „Philadelphia“ ar kito mėgstamo minkšto sūrio
  • pusantro valgomojo šaukšto citrinų sulčių
  • vieno valgomojo šaukšto pomidorų pastos (jei nėra, gali tikti ir sodrus pomidorų padažas)
  • šiek tiek pjaustytų krapų

Skumbrių paštetui reikės:

  • 175 g rūkytos skumbrės
  • 90 g sviesto
  • 90 g „Philadelphia“ ar kito mėgstamo minkšto sūrio
  • pusantro valgomojo šaukšto citrinų sulčių

Gaminimas: jei reikia, išimame žuvies kaulus, ir viską sumalame virtuvės kombaine papipirinę. Tuomet sukrečiame į dubenį ir stingdome.

Visus tris šiuos paštetus galima tepti ant duonos ar pan. O jeigu norime padaryti įspūdį svečiams, galime padaryti pašteto sluoksniuotį: gilią formą iškloti rūkytos lašišos griežinėliais taip, kad krašteliai liktų kaboti per formos kraštą. Tada dėti po sluoksnį skirtingų paštetų (nebijokite dėl sluoksnių lygumo, skirtingi atrodys dar žaismingiau) ir užkloti viršų tomis nukarusiomis lašišos griežinėlių dalimis. Paprasta, greita, labai skanu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)