Produktai:

  • 1,6 kg višta
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 1 česnakas
  • alyvuogių aliejus
  • 1 citrina
  • sauja šviežių žalumynų – čiobrelių, rozmarinų, lauro lapų

Kaip gaminti:

1. Išimkite vištą iš šaldytuvo likus pusvalandžiui iki kepimo, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių Celsijaus.
3. Švariai nuplaukite daržoves – lupti nereikia. Česnako galvutę suskaidykite į skilteles, jas palikite neluptas.
4. Daržoves, svogūnus ir česnako skilteles sudėkite į didelės kepimo skardos vidurį, apšlakstykite aliejumi.
5. Apšlakstykite vištą aliejumi, įtrinkite jūros druska, maltais juodaisiais pipirais. Uždėkite vištą ant daržovių.
6. Atsargiai smailaus peilio galiuku subadykite citriną ir įdėkite ją į vištos vidų kartu su sauja žalumynų.
7. Pašaukite kepimo skardą į orkaitę ir iš karto sumažinkite kaitrumą iki 200 laipsnių Celsijaus. Kepkite 1 val. 20 min.
8. Jei norite išsikepti bulvių ir daugiau daržovių (pvz., salierų gumbų) – pašaukite jas likus 45 min. iki vištos kepimo pabaigos.
9. Praėjus pusei kepimo laiko, vištą pabadykite peiliu. Jei daržovės atrodo sausokos, įpilkite į kepimo skardą truputį vandens, kad jos nepridegtų.
10. Kai višta iškeps, išimkite skardą iš orkaitės, o vištą padėkite ant lentos, apdenkite folija, užklokite virtuviniu rankšluostėliu ir palikite maždaug 15 min., kol pagaminsite daržovių padažą.
11. Metas supjaustyti vištą. Nupjaukite sparnelius, juos pasmulkinkite ir sudėkite į daržovių padažą, kad jo skonis būtų ryškesnis. Atsargiai įpjaukite tarp šlaunelių ir krūtinėlės. Per sąnarius nupjaukite šlauneles.
12. Perpjaukite tarp šlaunelių ir kulšelių – turėsite keturias porcijas. Sudėkite šias dalis ant lėkštės.
13. Dabar metas supjaustyti likusią vištą. Aštriu peiliu perpjaukite krūtinėlę perpus, šias dalis supjaustykite į mažesnius gabalėlius.
14. Galiausiai nuplėškite rankomis mėsą nuo likusių dalių. Turi likti karkasas ir lėkštė su skaniais, sultingais vištienos gabalėliais, kuriuos patieksite su padažu ir keptomis daržovėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)