Šių patiekalų receptais ir naudingais patarimais garsūs šefai dalinsis TV3 laidoje „Gardu Gardu“, žadama atsiųstame pranešime.

Jautienos išpjovos kepsnys su sūrio fondiu ir polenta

Reikės:

  • 500 g jautienos išpjovos
  • 200 g puskiečio sūrio
  • 400 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 250 g smulkaus malimo kukurūzų kruopų (polentos)
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
  • mėsos prieskonių
  • šviežių šalavijų ir rozmarinų
Jautienos kepsnys

Gaminimas:

  1. Metaliniame inde sutarkuoti sūrį ir užpilti pienu, kad apsemtų. Uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti, kad išbrinktų sūris.
  2. Sūdytame vandenyje išvirti kukurūzų kruopas, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti šiltai.
  3. Atskirame puode užvirti vandens ir ant jo pastatyti indą su išbrinkusiu sūriu. Kaitinti ir dažnai maišyti. Kai sūris pradeda lydytis, sudėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol viskas ištirps iki vientisos masės.
  4. Tada nukelti nuo kaitros ir įmaišyti kiaušinių trynius. Vėl uždėti indą ant verdančio vandens ir nuolat maišant pakaitinti dar porą minučių.
  5. Mėsą supjaustyti 1–2 cm griežinėliais ir aprišti kulinariniu siūlu, kad būtų vienodo dydžio stabilūs medalionai. Už siūlo užkišti po rozmarino ir šalavijo šakelę, o medalionų šonus apvolioti mėsos prieskoniuose.
  6. Kepti įkaitintame alyvuogių aliejuje ant aukštos kaitros kiekvieną pusę po 4–7 minutes, priklausomai nuo to, kaip mėgstate.
  7. Kepsnius patiekti kartu su polenta, užpilti sūrio fondiu padažo, apibarstyti grūstais pipirais ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Juodojo šokolado pyragas su vyšniomis

Šokoladinis pyragas

Pyragui reikės:

  • 120 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 160 g juodojo šokolado
  • 160 g sviesto
  • 120 g kiaušinių masės (3 mažų kiaušinių)
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių

Kremui su vyšniomis:

  • 200 g grietinėlės
  • 300 g juodojo šokolado
  • 50 g sviesto
  • vyšnių uogienės

Papuošimui:

  • 100 g grietinėlės
  • juodojo šokolado drožlių

Gaminimas:

  1. Į prikaistuvį įdėti pusę sviesto ir kaitinti ant vidutinės kaitros, suberti šokoladą ir nuolat maišyti. Kai masė beveik ištirpsta, sudėti likusią dalį sviesto ir šokoladą. Nuolat maišant ištirpinti iki vientisos blizgios masės, bet neperkaitinti ir nukelti nuo kaitros.
  2. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Į šokolado masę nuolat maišant supilti kiaušinių plakinį ir suberti birių produktų mišinį. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  3. Supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.
  4. Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Nukelti nuo ugnies ir sudėti kambario temperatūros sviestą, ištirpinti iki vientisos blizgios masės.
  5. Atvėsusį pyragą apibarstyti uogienės vyšniomis ir iš lėto užpilti pravėsusiu kremu.
  6. Atšaldyti šaldytuve, išimti iš formos, apibarstyti šokolado drožlėmis ir patiekti su plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)