Reikės:

  • 1 saujos špinatų
  • 2 kiaušinių
  • šaukšto graikinio jogurto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus
  • 3 šaukštų lydyto pelėsinio sūrio
  • 5 svogūnų laiškų
  • 3 mažų pomidoriukų
  • žirnelių ar kitų daigų

Gaminimas:

  1. Špinatus smulkiai supjaustyti, išplakti kartu su kiaušiniais, graikišku jogurtu, paskaninti druska, pipirais.
  2. Įkaitinti keptuvę, pilti šlakelį aliejaus ir supilti plaktus kiaušinius, uždengti dangčiu ir kepti, kol neliks skystos kiaušinių masės.
  3. Atidengti keptuvę, apversti omletą ir kepti 1 minutę. Tada ištraukti iš keptuvės.
  4. Ištepti omletą sūriu, sudėti svogūnų laiškus, per pusę perpjautus pomidoriukus, daigus ir susukti.
  5. Valgomas tiek šiltas, tiek šaltas ir tinka kaip užkandis.

Šis receptas – iš P. Strasevičiaus knygos „Superpietūs dėžutėje“.