Šiuos patiekalus garsūs šefai gamins TV3 laidoje „Gardu Gardu“, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Naminė pasta su šviežių pomidorų padažu

Reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
  • 200 g šviežių vyšninių pomidoriukų
  • 1 didesnės ančiuvio filė
  • 1 skiltelės česnako
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • tarkuoto parmezano sūrio
  • šviežio baziliko lapelių

Gaminimas:

  1. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvio filė, kol ji suirs.
  2. Tada sudėti per pusę supjaustytus pomidoriukus ir kepti, kol jie suminkštės. Su medine mentele paspausti, kad paleistų sultis. Padažą nukelti nuo ugnies.
  3. Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į jį supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą.
  4. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis.
  5. Virti 2–3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę padėti ant ugnies, suversti į ją pastą ir gerai išmaišyti.
  6. Patiekti apibarsčius parmezano sūriu ir šviežio baziliko lapeliais.
Naminė pasta

„Semifreddo“ ledai su šokoladiniu pyragu ir šviežiomis uogomis

Ledai:

  • 250 g grietinėlės
  • 120 g kiaušinių trynių masės (6 tryniai)
  • 3 v. š. cukraus
  • 2 a. š. vanilinės cukraus pudros

Pyragas:

  • 80 g sviesto
  • 180 g juodojo šokolado
  • 150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
  • 110 g miltų
  • 250 g farino cukraus
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 100 g šaldytų aviečių

Papuošimas:

  • šviežių uogų: šilauogių, aviečių, gervuogių
  • šviežios mėtos lapelių
  • žiupsnelis cukraus pudros
„Semifreddo“ ledai su šokoladiniu pyragu ir šviežiomis uogomis

Gaminimas:

  1. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki kreminės, bėgančios konsistencijos, neperplakti iki standumo. Trynius išplakti su vaniline cukraus pudra iki tokios pačios konsistencijos. Abu plakinius sujungti ir gerai išmaišyti. Išpilstyti į norimus indelius ir įdėti į šaldiklį 1,5 val.
  2. Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo ugnies ir suberti šokoladą. Gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps. Supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti.
  3. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir farino cukrų. Tada suberti juos į šokolado masę ir gerai išmaišyti.
  4. Tešlą supilti į kepimo indą, įspausti šaldytas avietes ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  5. Ledų indelius įmerkti į karštą vandenį 20 sekundžių, kad galima būtų juos išimti ant lėkštės.
  6. Prie ledų serviruoti šokoladinį pyragą, papuošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją