10 porcijų reikės:

  • 1 skardinės (425 ml) garuose ruoštų raudonųjų pupelių
  • 4 avokadų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 citrinos
  • 2 vnt. čili pipirų
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 16 vnt. kukurūzų traškučių
  • 50 g gražgarsčių
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Avokadus perpjauname, išimame kauliukus, šaukštu išskobiame minkštimą.
  2. Vieną čili pipirą supjaustome išilgai, pašaliname sėklas.
  3. Trintuvu sutriname pusę skardinės pupelių, avokadų minkštimą, alyvuogių aliejų, druską, čili bei kitus pipirus ir citrinos sultis iki vienalytės masės.
  4. Šaukštu išdėliojame paruoštą masę ant kukurūzų traškučių. Papuošimui ant viršaus uždedame likusias pupeles, plonai supjaustytas čili pipiro riekeles ir gražgarsčių lapelius.

Rekomendacijos. Norint, kad avokado minkštimas nepatamsėtų, jį reikia sumaišyti su nedideliu kiekiu citrinos sulčių arba citrinos rūgštimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)