Reikės:

  • 2 kg kvapiojo moliūgo
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 2 morkų
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 salierų stiebų
  • 1/5–1 šviežio čili pipiro
  • 2 šakelių šviežio rozmarino
  • 16 šalavijo lapelių
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 l vištienos arba daržovių sultinio

Patiekimui:

  • šviežios čiabatos
  • parmezano

Gaminimas:

  1. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, morkas ir česnakus. Smulkiai supjaustykite salierus, čili pipirą. Peiliu sukapokite rozmariną.
  2. Puode storu dugnu arba didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir trumpai, maždaug 30 s, pakepkite šalavijų lapelius ant vidutinės ugnies. Kai jie taps traškūs, ištraukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  3. Tuomet maždaug 10 min. vis švelniai pamaišydami pakepinkite svogūnus, morkas, česnakus, salierus, čili ir rozmarinus. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą. Kai keptuvėje daržovės baigia kepti, suverskite moliūgą ir viską užpilkite sultiniu. Užvirę virkite apie 30 min.
  5. Kol daržovės verda, pašlakstykite čiabatos riekeles alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu parmezanu sūriu. Tuomet apskrudinkite jas orkaitėje.
  6. Išvirusias daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos piurė. Jei norite, dar kelioms minutėms palikite pakepti.
  7. Paragaukite – jei trūksta, dar pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Patiekite apibarstę skrudintais šalavijų lapeliais, tarkuotu parmezanu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei skrudinta duona šalia.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)