Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai, greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams. Tešla pagaminama akimirksniu, o ir pats keksas netrukus jau tinkamas ragauti. O tas kvapas!

6–8 porcijoms reikės:

  • 250 g miltų
  • 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 200 g sviesto, kambario temperatūros
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto vanilės ekstrakto
  • 3 gerai prinokusių kriaušių (iš viso apie 600 g)
  • 70 g juodojo šokolado, supjaustyto mažais kubeliais
  • sviesto ir miltų kepimo formai
Kriaušių keksas

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Kekso formą (26–11 cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
  4. Minkštą sviestą plaktuvu arba virtuvine šluotele išsukite su cukrumi iki purios masės, toliau maišydami po vieną sudėkite kiaušinius, vanilę.
  5. Toliau maišydami mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla bus kieta, bet nieko tokio – taip ir turi būti.
  6. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Tada suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.
  7. Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, kepkite įkaitintoje orkaitėje 40–50 min., kol įsmeigus peilio galiuką arba medinį smeigtuką, jis bus švarus.
  8. Iškepę leiskite pyragui truputį atvėsti, tuomet jį išverskite. Pjaustykite tik labai gerai atvėsusį keksą.

Skanaus!