2 didelėms porcijoms reikės:

1 v. š. aliejaus
1 a. š. imbiero
šviežios citrinžolės (jei nepavyks rasti, gaminkite be jos)
1 v. š. raudonojo kario pastos
400 ml vištienos sultinio
1 v. š. žuvų padažo
1 a. š. rudojo cukraus
400 ml kokosų pieno
100 g pievagrybių (o dar geriau – šitakės grybų)
150 g karališkų krevečių
1 žaliosios citrinos
druskos
šviežių kalendrų

Gaminame:

  • Puode įkaitiname aliejų. Įberiame ir nuolat maišydami trumpai apkepame tarkuotą šviežią imbierą, citrinžolę ir raudonojo kario pastą.
  • Lėtai, nuolat maišydami supilame vištienos sultinį.
  • Įpilame žuvų padažą ir rudąjį cukrų.
  • Verdame ant silpnos ugnies 15 min.
  • Tuo tarpu griežinėliais supjaustome grybus.
  • Supilame kokosų pieną ir suberiame grybus.
  • Verdame 5 min.
  • Sudedame krevetes ir verdame dar 5 min.
  • Išspaudžiame žaliosios citrinos sultis ir įberiame druskos pagal skonį.
  • Patiekiame su citrinos griežinėliu ir šviežiomis kalendromis.