Nepaisant to, kad Kuršėnai yra nedidelis miestas, tačiau iš čia yra kilęs šimtmečius naudojamas klasikinis vyniotinio receptas, tapęs miestelio bendruomenės simboliu, rašoma atsiųstame pranešime.

„Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič tikina, kad šį skanumyną gana lengva pasigaminti ir namuose. „Pasigaminti namuose Kuršėnų vyniotinį nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, padedančių išgauti geresnį patiekalo skonį, tačiau gaminant šį vyniotinį – svarbiausia mokėti tinkamai išplakti baltymus, neperkepti biskvito ir neišlydyti sviesto“, – atskleidžia N. Juchnevič.

Profesionalė sako, kad gaminant legendinį vyniotinį galima pasitelkti fantaziją ir, pavyzdžiui, vietoje paprastos varškės naudoti vanilinę arba desertinę. Pyrago įdarą savo nuožiūra galima pagardinti įvairiais džiovintais vaisias.

„Svarbiausia kepant vyniotinį – nepalikti jo be priežiūros, nes jeigu perkepsite – bus itin sunku suvynioti be įtrūkimų“, – patarimais dalijasi N. Juchnevič ir atskleidžia klasikinio Kuršėnų vyniotinio receptą.

Biskvito gamybai reikės:

4 kiaušinių
4 v. š. cukraus
4 v. š. miltų

Įdarui:

180 g kambario temperatūros sviesto
180 g desertinės varškės
1/2 indelio saldinto kondensuoto pieno

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Kiaušinius plakite kartu su cukrumi tol, kol masė padvigubės ir taps itin šviesi ir puri.
  • Tuomet sudėkite miltus ir išmaišykite. Viską gerai išplakite ir vėliau tolygiai paskirstysite paruoštoje skardoje. Kepkite apie 10 minučių.
  • Iškepę biskvitą iškart jį suvyniokite su kepimo popieriumi, ant kurio buvo kepama, ir palikite atvėsti.
  • Kol vėsta – pagaminkite įdarą. Sviestą išsukite iki purumo, sudėkite varškę ir vėl gerai išplakite.
  • Tuo pačiu metu po truputį pilkite kondensuotą pieną ir tolygiai maišykite.
  • Išvyniokite atvėsusį biskvitą ir iš lėto atplėškite nuo kepimo popieriaus. Ištiesinkite jį ir ant viršaus tepkite varškės įdarą. Tuomet neskubėdami ir per daug nespausdami, suvyniokite biskvitą, išteptą varške ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų.
  • Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)