Naminių žuvų pirštelių pasigaminkite daugiau ir visad turėkite savo šaldiklyje.

Produktai:

2 kg ekologiškai užaugintos lašišos išpjovos be odos ir kaulų
2 dideli laisvai augintų vištų kiaušiniai
2 a. š. rūkytos paprikos miltelių
250 g viso grūdo duonos
30 g čederio sūrio
šalto pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

1. Supjaustykite žuvį 10x120 g gabalais. Kadangi lašišos išpjovos būna įvairių dydžių, piršteliai nebus vienodos formos, bet tai ir yra jų žavesio paslaptis. Rekomenduojame išpjovą perpjauti išilgai (apie 3 cm storio), tada supjaustyti gabalais.
2. Plokščiame dubenyje išplakite kiaušinius su paprikos milteliais, žiupsneliu jūros druskos ir juodaisiais pipirais.
3. Sutrupinkite duoną, sudėkite į trintuvą, įtarkuokite sūrį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir trinkite, kol gausite duonos trupinius. Suberkite juos į plokščią indą.
4. Apvoliokite kiekvieną žuvies porciją kiaušinio plakinyje, nuvarvinkite jo perteklių, tada gerai apvoliokite trupiniuose, kad pasidengtų visas paviršius. Sudėkite į skardą ar plokščią padėklą, išklotą kepimo popieriumi, ir sluoksniuokite tarp popieriaus lakštų.
5. Kepkite iškart arba sudėkite į šaldiklį. Kai sušals, galite sudėti į specialias dėžutes ar plastikinius maišelius šaldytiems produktams – taip jie šaldiklyje užims mažiau vietos.
6. Išėmę iš šaldiklio sudėkite į skardą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje nuo 6 iki 15 minučių (ką tik pagamintus) arba 20 minučių (šaldytus). Jie turi įgauti auksinę spalvą ir suminkštėti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)