Valgomųjų česnakų padažas

Reikės:

2 galvų (ne skiltelių) česnakų
stiklinės alyvuogių aliejaus
citrinos
žuvų padažo (arba druskos) pagal skonį
džiovintų čiobrelių

Gaminimas:

Česnaką nulupame ir išspaudžiame į dubenėlį. Į spaudyklę galima dėti nenuluptus česnakus – tai truputį jėgos ir geros spaudyklės reikalaujantis reikalas, bet užtat nereikia krapštytis su kiekviena skiltele.
Pilame aliejų, išspaudžiame citriną, beriame čiobrelius.
Ragaujame. Pagal skonį pasūdome žuvų padažu.
Jeigu norisi daugiau rūgštelės – išspaudžiame dar vieną citriną.


Laukinis pesto padažas

Reikės:

didelės saujos šviežio meškinio česnako
saujos keptuvėje apskrudintų riešutų
kelių v. š. tarkuoto parmezano ar kitokio kietojo sūrio
150 ml alyvuogių aliejaus
šlakelio žaliosios citrinos sulčių
1 v. š. medaus
druskos ir pipirų pagal skonį
šlakelio balzamiko padažo

Jeigu norisi švelnesnio skonio, įdėkite saują petražolių.

Gaminimas:

Atsidedame į šalį sūrį ir aliejų, o visus likusius ingredientus sudedame į elektrinį trintuvą ir suplakame iki vientisos masės. Beriame smulkiai tarkuotą sūrį ir pilame aliejų vis pamaišydami, kol gausime norimą tekstūrą.