Ingredientai:

4 ploni griežinėliai rūkytos kiaulienos šoninės su raumenų sluoksneliais
alyvuogių aliejus
4 vnt. po 150 g vištienos krūtinėlės be odos
3 valgomieji šaukštai miltų
2 dideli laisvėje augintų vištų kiaušiniai
150 g šviežių duonos trupinių
saulėgrąžų aliejus
2 didelės saujos mažųjų špinatų lapų
2 citrinos

Sviestui:

4 skiltelės česnakų
½ ryšelio šviežių plokščialapių petražolių (15 g)
4 gabalėliai nesūdyto sviesto (kambario temperatūros)
1 žiupsnelis aitriosios paprikos

Brokolių tyrei:

800 g bulvių
1 brokolis
1 gabalėlis nesūdyto sviesto

Paruošimas:

1. Apkepkite šoninę su šlakeliu alyvuogių aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol ji įgaus auksinį atspalvį ir taps traški. Tada nuimkite nuo ugnies.
2. Dabar paruoškite sviesto masę. Nulupkite česnakus, susmulkinkite juos kartu su petražolių lapais. Suberkite viską į dubenį su sviestu, taip pat ir aitriąsias paprikas. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.
3. Dabar paruoškite vištienos krūtinėles. Padėkite filė ant nugarinės krūtinėlės pusės ir peilį laikydami gulsčiai įpjaukite taip, kad gautumėte ilgą kišenę.
4. Pirštais atverkite tą kišenę ir supjaustę atšaldytą sviestą į keturias dalis įdėkite į vidų po vieną gabalėlį. Tada į vidų įdėkite gabalėlį traškios šoninės. Paskui skylę uždarykite, kad sviestas visiškai užsidengtų ir gautųsi gražus gumulas. Tą patį padarykite su likusiomis trimis krūtinėlėmis.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
6. Supilkite miltus į negilų dubenį. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius. Į trečią suberkite trupinius ir prieskonius. Kiekvieną krūtinėlę tolygiai apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje, leiskite nuvarvėti pertekliui, o paskui apvoliokite trupiniuose. Voliokite tol, kol vištiena tolygiai pasidengs trupiniais.
7. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus tiek, kad vištiena panirtų du centimetrus. Ant vidutinės ugnies apkepkite kelias minutes, kol vištiena įgaus auksinį atspalvį. Paskui ją perkelkite į skardą ir kepkite orkaitėje 10 minučių arba kol visai iškeps. Galima iškart dėti į orkaitę, prieš tai neapkepus keptuvėje. Tačiau tokiu atveju reikia apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 20 minučių. Antruoju atveju vištiena nebus taip gražiai apkepusi, tačiau bus ne mažiau skani.
8. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Apvirkite jas sūdytame vandenyje 12–15 minučių, kol suminkštės.
9. Susmulkinkite brokolį ir sumeskite prie bulvių iki jų virimo pabaigos likus 8 minutėms. Kai išvirs, nukoškite ir palikite nugaruoti. Tada grąžinkite į indą, kuriame virė, ir sutrinkite su gabalėliu sviesto, trupučiu druskos ir pipirų.
10. Košę padalinkite į keturias lėkštes. Tada ant viršaus uždėkite po Kijevo vištienos porciją. Šalia įdėkite špinatų lapų, juos apšlakstykite trupučiu aliejaus ir citrinų sulčių. Patiekite su skiltele citrinos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)