3–4 porcijoms reikės:

2 didelių saldžiųjų bulvių
kelių saujų šviežių špinatų
4 kiaušinių
120 ml grietinėlės
apie 10 išvalytų tigrinių krevečių
200 g fetos
1 a. š. grūdėtų garstyčių (nebūtina)
2 v. š. ghee sviesto (tiks ir aliejus)
prieskonių – pipirų, saldžiosios raudonosios paprikos ir druskos

Gaminimas:

Stambiai tarkuotas bulves dedame į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau 24 cm atsegamą pyrago formą) ir pašauname į 210 C temperatūros orkaitę 20 min.
Kol bulvės kepa, didesniame dubenyje suplakame 4 kiaušinius su grietinėle.
Beriame prieskonius, garstyčias, 3/4 smulkinto sūrio (saujelę atidedame). Išmaišome. Dedame špinatus ir dar kartą išmaišome.
Išimame iš orkaitės bulves ir su šaukštu iš jų formuojame „dubenėlį“, t.y. padarome padą su krašteliais.
Pilame kiaušinių masę, dedame krevetes (aš jas suguldžiau taip, kad uodegėlės žaismingai kyšotų), apibarstome likusiais fetos trupinukais.
Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 190 C ir pašauname kišą 30 min.

Galima patiekti su tzatziki padažu ar tiesiog graikišku jogurtu ir šlakeliu citrinos sulčių.

Mažyliui patiksianti versija:

Fetą pakeiskite grūdėta ar paprasta varške.
Krevetes – mėgstamomis daržovėmis.
Garstyčias – ciberžole ar kitokiomis prieskoninėmis žolelėmis.