Kaip juos paruošti, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen, rašoma pranešime spaudai.

Gardi ant grilio kepta vištiena

Vištiena – turbūt viena populiariausių mėsos rūšių, kurią ypač pamėgę grilio entuziastai. Ji lengvai ir greitai iškepa, jos nereikia ilgai marinuoti. Tačiau kulinarė pataria šį kartą išbandyti ne populiariuosius vištienos sparnelius ir blauzdeles, o vištienos filė, kurią tinkamai paruošus ji išliks sultinga ir ypač skani.

Ingredientai:

1 kg vištienos filė
4 skiltelės česnako
1 svogūnas
šviežios kalendros
2 a. š. įvairių džiovintų žolelių
1 citrina
4 v. š. medaus
4 v. š. garstyčių
150 ml šviesaus sojos padažo
3 a. š. vorčesterio padažo
3 a. š. alyvuogių aliejaus
20 ml raudono vyno acto
druskos, pipirų

Paruošimas:

Smulkiai supjaustykite česnakus, svogūną ir šviežią kalendrą. Į didelį dubenį suberkite smulkintus produktus, įpilkite medaus, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, raudono vyno acto, garstyčių, sojos bei vorčesterio padažo. Visus ingredientus gerai išmaišykite, įberkite šiek tiek druskos, pipirų bei tarkuotos citrinos žievelės. Sudėkite į marinatą vištienos filė gabaliukus, uždenkite ir marinuokite bent 2 valandas. Kepkite ant grilio, kol mėsa visiškai iškeps, priklausomai nuo grilio kaitros, tai truks 15–30 minučių. Patiekti rekomenduojama su graikišku jogurtu, pagardintu šviežiomis žolelėmis ir druska.

Glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Šis receptas ypač patiks tiems, kurie iš vakaro nespėjo arba visai netikėtai sugalvojo išsikepti mėsos ant grilio, mat šių šonkauliukų nereikia iš anksto marinuoti. Maisto ekspertė neabejoja, kad išbandę šį receptą, šonkauliukus ruošite dar ne kartą.

Ingredientai:

1 kg supjaustytų kiaulienos šonkauliukų
2 a. š. rudojo cukraus
2 a. š. čili prieskonių
3 skiltelės česnako
2 a. š. alyvuogių aliejaus
200 ml obuolių sidr
30 ml klevų sirupo
1 a. š. Dižono garstyčių
3 a. š. balzaminio acto
druskos, pipirų

Paruošimas:

Į nedidelį puodą įpilkite obuolių sidro, klevų sirupo, balzaminio acto ir Dižono garstyčių. Ingredientus puode lengvai pavirkite 5 min., kol padažas šiek tiek sutirštės. Dubenyje sumaišykite cukrų, traiškytą česnaką, alyvuogių aliejų, čili prieskonius, druską ir pipirus. Pasiruoštu mišiniu gerai įtrinkite mėsą ir palikite bent 30 min. šaldytuve atvėsti. Šonkauliukus dėkite ant grilio, vieną pusę aptepkite pasiruošta glazūra, kepkite 2 min., tuomet apverskite, patepkite glazūra kitą šonkauliukų pusę ir vėl kepkite 2 min. Kai apkepsite abi puses, dar kartą aptepkite glazūra ir kepkite kiekvieną pusę po 7 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)