Siūlome originalioms Cezario salotoms itin artimą recepto versiją.

Ruošimo trukmė – 20 minučių.

4 salotų porcijoms paruošti jums prireiks:

1 didelės romaninių salotų gūžės
1 stiklinės alyvuogių aliejaus
3 stiklinių prancūziško batono minkštimo
2 didelių česnako skiltelių
8 ančiuvių filė
1 arbatinio šaukštelio Vusterio padažo
1 arbatinio šaukštelio sausų garstyčių miltelių
2 šaukštų citrinų sulčių (labiausiai tiks šviežios)
1 arbatinio šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arbatinio šaukštelio grūstų druskos kristalų
2 didelių kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
½ stiklinės smulkinto parmezano
¼ stiklinės parmezano drožlių

Paruošimo būdas

Nuvalykite romaninių salotų lapus, supjaustykite juos 4 cm juostelėmis. Salotas nuplaukite ir nusausinkite, tada dėkite į šaldytuvą 30 min., kad lapai taptų traškūs.

Paruoškite skrebučius: prancūzišką batoną pjaustykite kubeliais, keptuvėje įjungę vidutinio stiprumo kaitrą įkaitinkite ½ stiklinės alyvuogių aliejaus, tuomet batono kubelius pakepinkite aliejuje, dažnai maišydami, kol jie taps traškūs, o jų spalva – auksinė. Paruoštus skrebučius suberkite ant popierinio rankšluosčio.

Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į didelį medinį salotų dubenį. Skilteles sutrinkite spausdami į dubens sieneles nugarine medinio šaukšto dalimi. Didžiąją sutrinto česnako dalį iš dubens pašalinkite (likęs aliejus suteiks salotoms ypatingo skonio).

Į dubenį sudėkite ančiuvius ir kartokite procedūrą, kurią atlikote su česnako skiltelėmis. Ančiuvių gabalėlių iš dubens neišimkite.

Laikas berti sausas garstyčias, supilti Vusterio padažą, citrinų sultis, berti juoduosius pipirus ir kiaušinių trynius. Masę kruopščiai išplakite. Lėtai supilkite likusią alyvuogių aliejaus dalį, masę nuolat plakdami, kol susidarys kreminės konsistencijos majonezas.

Sudėkite salotų lapus, skrebučius, parmezaną ir salotas. Viską išmaišykite ir tiekite tiesiai iš salotų dubens.

Salotas galite gardinti troškintomis daržovėmis, vištiena ar krevetėmis. Tiesiog paruoškite šiuos ingredientus atskirame puode, o tada sudėkite ant salotų viršaus. Tokiu būdu paruoštos salotos bus sotesnės ir galės tapti puikia pietų ar vakarienės alternatyva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)