4 valgytojams reikės:

sviesto kepimui
400 g išvalytų šviežių arba atitirpintų šaldytų midijų
saujos išvalytų didesnių krevečių (8 vnt.)
2 saujų smulkintos baltos karštai rūkytos žuvies (riebesnės)
stambiai kapoto svogūno
2–3 supjaustytų česnako skiltelių
1 mažesnio smulkinto pankolio
stambiai kapotos morkos
kubeliais pjaustytos saldžiosios bulvės
1–2 saujos špinatų
pusės stiklinės baltojo vyno
2 a. š. miso pastos
1 l vandens arba labai silpno sultinio
500 ml 12 % grietinėlės (galima naudoti riebesnį pieną)
prieskonių: pankolio sėklų, kumino, rūkytos paprikos

Gaminimas:

Puode įkaitiname sviestą ir ant vidutinės ugnies apkepame svogūną, kol suminkštės. Įdedame česnaką, pankolį, morką. Po minutės įdedame bulvę, prieskonius ir išmaišome. Supilame vyną ir miso pastą, ištirpintą stiklinėje karšto vandens. Po kelių akimirkų supilame likusį vandenį, sudedame iškaulintą ir smulkintą (tik nereikia persistengti) rūkytą žuvį.

Verdame, kol bulvės suminkštėja.

Pilame grietinėlę, špinatus, suberiame moliuskus ir po kelių minučių – krevetes. Palaukiame, kol krevetės išvirs, o midijos atsivers. Verdame iki 6 minučių.

Išspaudžiame skiltelę citrinos ir mėgaujamės!