Svarbiausia susigundžiusiems išbandyti šiuos receptus – turėti gerą elektrinį trintuvą. Pradedam!

Apelsininė avinžirnių užtepėlė

Reikės:

1,5 stiklinės virtų avinžirnių (priminimas – jie verda 1,5–2 valandas)
1 apelsino sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės
2 šaukštų citrinos sulčių
1 gero šaukšto tahini (sezamų pastos)
1 a. š. paprikos miltelių
drukos, pipirų

O dabar smagioji dalis – viską tiesiog sutriname elektriniu trintuvu. Galima pasaldinti šaukštu medaus.

Burokėlių užtepėlė

Reikės:

2 burokėlių
1 stiklinės virtų avinžirnių
saujos lazdyno riešutų
1 raudonojo svogūno
2 šaukštų lazdyno riešutų aliejaus (tinka ir alyvuogių)
pusės citrinos sulčių
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto vandens
druskos, pipirų

Visų pirma pašauname kepti burokėlius – tiesiog suvyniojame į foliją ir 1,5–2 valandas kepame 180 laipsnių orkaitėje. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos keptuvėje paskrudiname lazdyno riešutus. Vėliau keptuvėje apkepame pusžiedžiais supjaustytą svogūną. O tada ir vėl smagioji dalis – sutriname riešutus, sudedame visus ingredientus ir viską kartu dar kartą susmulkiname su trintuvu.

Avinžirnių užtepėlės


Morkų užtepėlė

Reikės:

4 morkos
1 šaukštelio kuminų sėklų
1 skardinės avinžirnių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus (tai pat labai skanu su moliūgų sėklų aliejumi)
1 citrinos sulčių
2 šaukštų vandens
4 džiovintų pomidorų
druskos, pipirų, paprikos miltelių

Morkas apibarstome kumino sėklomis, apšlakstome aliejumi ir iškepame 180 laipsnių orkaitėje (apie 30 minučių). Tuomet viską sutriname trintuvu.

Skanaus!

Daugiau skaitykite tinklaraštyje „Monų monai“.