Įkurdintas sintetinių šiaudų ir putų polistirolo pataluose ši vieniša uoga importuojamas iš Japonijos. Teigiama, kad brangiosios braškės renkamos rankomis ir skubiai atgabenamos oro transportu.

Tokią dovanų dėžutę, pavadintą „Kotoka strawberry gift box“, galima įsigyti viename Honkongo prekybos centrų. Jei 168 Honkongo doleriai (apie 20 eurų) jums atrodo gera kaina, tai greičiausiai galite susimokėti ir už tokios dovanos parskraidinimą.

Vis dėlto, jeigu nesate įsitikinę, kad viena braškė verta 20 eurų, ką gi – jūs ne vienintelis tokios nuomonės. Tokias dovanas pardavinėjantis prekybos centras „City’super“ sulaukė daug kritikos dėl šio ypač ekstravagantiško ir pinigus švaistančio produkto. Kinijoje po internetą pasklidus braškių nuotraukai dauguma ėmė reikšti nuomonę, kad nei tokia vienos uogos pakuotė, nei kaina (tai greičiausiai pati brangiausia braškė pasaulyje) nėra pateisinama.

Tiesa, sunku būtų tiksliai pasakyti, kiek viena braškė kainuoja mūsų parduotuvėse, nes vienetais šios uogos neparduodamos. Štai Didžiosios Britanijos prekybos tinkle „Tesco“ braškių indelis kainuoja du svarus (2,34 euro), o kadangi jame yra vienuolika braškių, tai viena išeitų apie 18 pensų (apie 21 euro centą). Tad jeigu visas šias braškes pardavinėsite po vieną už 20 eurų, antkainis sudarys 9344 procentus!

Gary Stoke’as iš aplinkosaugos problemomis užsiimančios organizacijos „Sea Shepherd“ leidiniui „South China Morning Post“ sakė: „Viena stipriai supakuota braškė dėžutėje man primena kažką panašaus į „Mad Max“ – tarsi tai būtų paskutinė braškė Žemėje. Tai juokinga.“

„City’Super“ išplatintame pranešime teigiama, kad tai buvo numatyta kaip Valentino dienos dovana, nors internete pasklidusioje nuotraukoje užfiksuotos braškės galiojimas pasibaigė likus dešimčiai dienų iki vasario 14-osios.

„Mes tikimės pateikti Honkongo klientams didesnį aukščiausios klasės šviežios produkcijos pasirinkimą, – teigiama pranešime. – „Kotoka“ braškės laikomos riboto kiekio delikatesais, o siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę derliaus nuėmimo metu jos yra renkamos rankomis.“