Kokosai ir česnakai

Tikriausiai pamanysite, kaip šiedu skoniai gali derėti tarpusavyje, juk vieni – itin švelnūs, kiti – aštrūs. Tačiau česnakas kokosams dovanoja pikantiškai saldų akcentą. Prieš kepdami krevetes pamarinuokite jas alyvuogių aliejaus, keptų kokosų ir česnakų marinate – nustebsite pajutę gaivų ir kartu aštrų jų skonį.

Šokoladas ir druska

Jūros druska kaip niekas kitas padės atsiskleisti tikrajam šokolado skoniui. Įmeskite kelis kristalus į puodelį karšto šokolado ar kakavos – būsite pamaloninti tokiu paprastu atradimu.

Netikėtai derantys skoniai

Mėlynasis sūris ir medus

Abiejų skoniai itin intensyvūs ir fantastiškai dera tarpusavyje. Paprasčiausias receptas norintiems tuo įsitikinti – pasigaminkite itališką brusketą, traški duonelė, mėlynasis sūris ir medus.

Parmezanas ir braškės

Netikėtas skonių derinys labai tinka ruošiant vieno kąsnio užkandėles. Braškių gaiva ir salsvas ir kartu aštrus šio sūrio skonis – neabejotinai puikus derinys.

Persikai su bazilikais

Abrikosai ir pistacijos

Šių skonių derinys juokais vadinamas tobula santuoka. Nustebinkite draugus pavaišindami sultingų pjaustytų abrikosų, apibarstytų smulkintomis sūrokomis pistacijomis, užkandžiu.

Persikai ir bazilikais

Saldūs prinokę persikai ir šviežias bazilikas. Vėlgi siūlome nuostabų užkandį, kurio net nereikia gaminti – supjaustykite persiką skiltelėmis, apvyniokite bazilikais, o kad šie laikytųsi, persmeikite dantų krapštukais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją