Spalio 15 d. besidomintieji japoniška kultūra buvo kviečiami gurmaniškai degustacinei vakarienei, kur Tekančios saulės šalies skonius pristatė virtuvės šefas Masahito Sasaki, o lietuviškos gastronomijos akcentais vaišino restorano kuchmistras Artūras Rakauskas. Žinoma, neapsieita ir be patiekalus papildančių tradicinių gėrimų.

Lietuvoje gyvenantis M. Sasaki renginio svečius džiugino japonų virtuvės valgiais, stengdamasis paneigti šalyje įsigalėjusį mitą, kad japonai dažniausiai valgo sušius. Anot kviestinio šefo, šį patiekalą labiau mėgsta Vakarų šalyse gyvenantys maisto mylėtojai, todėl dvare vykusi vakarienė buvo puiki proga supažindinti svečius su daug spalvingesne japonų maisto kultūra, kurią pristatyti per tokį trumpą laiką nėra lengva. M. Sasaki džiaugėsi, kad ne vienas degustacijos dalyvis jau lankėsi Japonijoje.

Japoniškus skonius gurmanai ragavo Zyplių dvaro virtuvėje

Japonai nuo seno garsėja nepriekaištingu žongliravimu skoniais ir puikiai išmano maisto produktų naudą sveikatai, todėl M. Sasaki lengvai rado bendrą kalbą su Zyplių dvaro virtuvės kuchmistru. Istorija byloja, kad būtent šis dvaro pareigūnas buvo atsakingas už gerą dvariškių savijautą. Dar viena kuchmistro pareiga – nustebinti svečius. Karštu patiekalu ir įsimintinu desertu dvaro virtuvės šefas sudėjo akcentus egzotiškai degustacijai.

„Džiaugiamės renginiu sutvirtinę ryšius su Kauno-Japonijos draugystės asociacija ir priartėję prie didmiesčiams būdingos kultūros.

Dabartinės aplinkybės pastūmėjo „keliauti“ vietoje, todėl labai malonu dalintis patirtimis, kurios siekia taip toli. Šefai puikiai pademonstravo, kiek daug bendro turi abiejų šalių gastronomija, – sako restorano įkūrėjas Arūnas Tarnauskas.

Japoniškus skonius gurmanai ragavo Zyplių dvaro virtuvėje

Sugiharos savaitės renginių ciklą Lietuvoje jau trečią kartą organizuoja Kauno-Japonijos draugystės asociacija, įamžindama japonų diplomato Č. Sugiharos atminimą. Č. Sugihara 1939–1940 metais gyveno Kaune ir kartu su olandų konsulu Jan Zvartendijk prisidėjo prie daugiau nei 6 tūkst. žydų gyvybių išgelbėjimo. Sugiharos savaitės renginių metu lietuviai yra supažindinami su istorine asmenybe, Japonijos kultūra bei filosofija, regimaisiais Japonijos pėdsakais Kaune bei dalyvauja diskusijose, kuriose aptariamos humanizmo bei tolerancijos vertybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)