„Mes turėsime ir prekybos erdvę, ir specialią turgaus dieną. Čia atsiras socialinė erdvė bendravimui, žmonėms, pabuvimui, renginiams, kur darysime nedidelius koncertus ir kitas veiklas, kurios pritrauktų miestiečius. Jeigu mūsų erdvė tiks ir patiks tiems, kurie norėtų ir dirbti čia nuotoliniu būdu – mes tikrai nedrausime išsitraukti kompiuterį. Svarbu, kad jie turės galimybę čia užsisakyti kavos, vyno ar pavalgyti“, – apie naują gurmė vietą pristatė Vilius Vaičekauskas, „Darnu Group“ viešbučių ir restoranų grupės vadovas.

Vilius Vaičekauskas

Maisto ir augalų oazė


Anot jo, turguje po vienu stogu bus vietos ir naujokams maisto sektoriuje, ir turintiems daugiau patirties. Iš viso – 14 skirtingų maisto gamintojų ir pardavėjų, kurie pagal savo specifiką dirbs nuo 8 ryto iki 22 val. vakaro. Gastronomijos mėgėjams bus pasiūlytos labai įvairios virtuvės – azijietiška, skandinaviška, meksikietiška, lietuviška ir kitos – vietos pavalgyti bus įrengtos ir lauke, didelėje terasoje, pritaikytoje jaukiems vakarams. Tuo tarpu pats aptarnavimas – „food hall“ principu, t. y. kai pats žmogus užsisako maistą prie baro.

Paupio turgus

Tokioje erdvėje vakare išstumdžius staliukus savaitgaliais tikimasi suorganizuoti net ir akustinius koncertus ar kitus meno renginius.

Paupio turgus

Kad turgaus erdvė būtų jauki ir kuo arčiau gamtos – visi vidaus balkonai jau daugiau nei pusmetį yra papuošti gyvais augalais. „Čia jie auga ir yra prižiūrimi nuo balandžio mėnesio. Iššūkių su augalų priežiūra tikrai bus, bet tikimės, kad pavyks susitvarkyti. Tokia žaluma duoda gyvasties, kurios visada labai norisi“, – pasakojo V. Vaičekauskas.

Paupio turgus

Kvies kaimiškos, vietinės produkcijos gamintojus


Pasak modernaus turgaus idėjos įgyvendintojų, turgus nebūtų turgumi, jei jame nebūtų tikros kaimiškos produkcijos. „Bus galima nusipirkti kaimiškos, ekologiškos produkcijos ne tik turgaus dieną, bet kiekvieną diena ryte ir vakare. Bus dienų, kai atvažiuos ūkininkai, atsiras prekystaliai, žmonės atsiveš savo produkciją“, – idėjomis dalijosi pašnekovas.

Paupio turgus

Čia pat turėtų įsikurti ir kepyklėlė „Druska, miltai ir vanduo“, kur žmonės pusryčiams galės rasti šviežias bandeles ir duoną. Vakarams praleisti – atsidarys „Lipskio alinė“, kur žmonės ras vietą laisvalaikiui. Pasirodo, ši vieta taip pavadinta ne veltui: XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje Paupio verslininkas Lipskis virė alų, turėjo bravorą, o jo alus tuo metu buvo vienas geriausių apylinkėse.

Paupio turgus

Kaip teigė V. Vaičekauskas, Paupio turgus bus orientuotas į plačią visuomenės dalį, todėl tikina, kad kainos nesikandžios. „Orientuosimės į įperkamas vidutines kainas. Norime, kad mūsų turgus būtų gyvas, o ne tik visuomenės „grietinėlei“ skirtas. Žinoma, vienur bus brangiau, kitur pigiau, kainodaros nustatyti negalime, tačiau kiekvienas ras sau tinkamos produkcijos“, – sakė V. Vaičekauskas.

Idėja ir iš Šiaurės, ir iš Pietų

Anot V. Vaičekausko, Paupio turgaus filosofija atkeliavo iš Skandinavijos. „Tai skandinaviškai demokratiškas erdvių supratimas, kai viskas gali būti viename – nereikia turėti vienam pastate turgaus, o kitam – maisto erdvės. Viską galima apjungti, visi gali bendrauti kartu, bendradarbiaudami“, – teigė pašnekovas.
Paupio turgus

Tuo tarpu turgaus konceptą, pasak V. Vaičekausko, labiau diktuoja pietietiškos šalys. „Turgus yra pakankamai senas reiškinys. Vis tik nedarysime jo septynias dienas per savaitę – mažai tikėtina, kad į turgų klientai vaikščios kiekvieną dieną. Tačiau viena speciali turgaus diena bus skirta visuomenei susirinkti ir socialią dieną suorganizuoti“, – apibendrino Paupio turgaus idėjos įgyvendintojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)