• 200 g baravykų
  • Sviesto (kepti)
  • 1 šakelės čiobrelio
  • 250 g smulkintos triušienos
  • 1 svogūno
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • 1 sultinio kubelio su žolelėmis
  • Kiaušinio plakinio (patepti)
  • Miltų (kočioti)

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 100 g margarino
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 didelių šaukštų (apie 100 g) riebios grietinės


1. Baravykus supjaustykite ir pakepkite svieste su čiobreliu keptuvėje apie 3 min.

2. Į dubenį sudėkite triušieną ir smulkiai supjaustytą svogūną.
3. Suberkite pipirus ir įdėkite patrupinto sultinio kubelį.
4. Ant masės sudėkite grybus.
5. Tešlai į virtuvinį kombainą suberkite dalį miltų, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, suberkite druską. Sumalkite iki vientisų trupinių.
6. Suberkite likusius miltus ir sudėkite grietinę. Gerai išminkykite.
7. Tešlą padalykite į du vienodus rutuliukus ir iškočiokite į 30 cm dydžio apskritimą.
8. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite vieną lakštą, ant jo paskirstykite įdarą ir užklokite antru lakštu, kraštus patepę kiaušinio plakiniu.
9. Pyrago viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol gražiai apskrus.
10. Šį pyragą galite patiekti su mėgstamomis salotomis (nebūtinai, nes jis toks skanus, kad ir taip neliks akimirksniu).
· Vietoje baravykų galite naudoti pievagrybius arba kreivabudes.
· Naudokite daug svogūno – jis suteiks sultingumo.
· Tešlą galite ruošti ir dubenyje, nebūtina naudoti virtuvinio kombaino.
· Jei esate vegetaras, šį pyragą kepkite su prieš tai pakepintomis morkomis, svogūnais ir grybais.
· Vietoje triušienos galite rinktis smulkinta vištieną.

Pyragas su baravykais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)