Po pertraukos – su patirties bagažu


Į mūsų šalį atvykęs 2005 metais, 2006 metais T. Lauvray pradėjo dirbti prekybos tinklo „Iki“ konditerijos technologu-konsultantu.

T. Lauvray teigia, kad vėl prisijungdamas prie „Iki“ komandos jaučiasi puikiai. Kartu konditeris pabrėžia, kad šįkart sau pačiam keliami reikalavimai – gerokai didesni nei prieš penkiolika metų.

„Pripažinsiu – grįždamas jaučiuosi pakylėtas. Visgi suprantu, kad nuo to laiko, kai čia dirbau, praėjo nemažai laiko. Šiandien mano patirties konditerijoje bagažas yra kur kas didesnis, įgavau daugiau žinių apie lietuvių mėgstamus gaminius. Natūralu, kad dabar sau keliu ambicingesnius tikslus nei prieš dešimtmetį. Be to, nuo to laiko pasikeitė ir prekybos tinklas – jo siūlomi konditerijos gaminiai pasižymi itin aukšta kokybe ir dar platesniu asortimentu“, – atsiųstame pranešime spaudai teigia T. Lauvray.

Mėgstamiausi gaminiai – prancūziškos tartaletės


Konditeris iš Prancūzijos pripažįsta, kad per metus, kai gyvena mūsų šalyje, pastebėjo esminius skirtumus tarp lietuvių ir prancūzų konditerijos pasirinkimų.

„Kiek teko pastebėti, lietuviai yra dideli tortų gerbėjai. Be abejonės, galbūt tai lemia ir didžiulis jų pasirinkimas. Vien „Iki“ parduotuvėms įmonės kulinarai teikia daugiau nei 40 rūšių tortų. O svarbiausia, kad stengiamasi atliepti visų poreikius – galima išsirinkti tiek gaivų lengvos konsistencijos, tiek tradicinį šokoladinį ar karamelinį tortą. Be to, nuolat atnaujinant konditerijos gaminių asortimentą į jį įtraukiamos ir sveikesnės alternatyvos – gaminiai su mažiau cukraus, be laktozės. Nenuostabu, kad toks platus pasirinkimas sugundo ne vieną konditerijos gerbėją“, – šypsosi T. Lauvray.

Į technologo poziciją prekybos tinkle grįžtantis T. Lauvray sako, kad jo paties silpnybė – prancūzų konditerijos pažiba laikoma tartaletė.

„Nesiginčysiu, kad šiam gaminiui jaučiu didelę meilę. Jo skonis man kaskart primena vaikystę, gimtuosius namus, nes tartaletė yra labai šeimyniškas pyragas. Pats dar mielai gaminu miltinius patiekalus, ypatingai bandeles, kurių skonių įvairovė įkvepia mane kaip konditerį“, – teigia prancūzas.

Grįžta su nauju įkvėpimu

Thierry Lauvray

T. Lauvray sako jau turintis idėjų, kaip nustebinti nuolatinius „Iki“ konditerijos pirkėjus.

„Neslėpsiu – kuo toliau, tuo sunkiau nustebinti žmones įvairiomis konditerijos naujienomis. Šiais laikais, kai siūlomų gaminių asortimentas toks platus ir kiekvienas klientas gali atrasti sau patrauklų variantą, pasiūlyti naujų skonių nebėra taip lengva. Visgi pripažinsiu, kad tam tikrų vizijų jau dabar turiu“, – teigia konditeris.

Jis pripažįsta kol kas nenorintis detalizuoti, kokiomis naujienomis žada nustebinti pirkėjus, bet žada, kad gaminiai išlaikys aukštos kokybės ir šviežumo standartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)