„Momo Grill Vilnius“ duris atverti turėjo kovą. Būtų ir atvėręs, jei ne pandemija ir karantinas, skaudžiausiai palietęs restoranų rinką. „Uždarėme visus restoranus, maisto išsinešimui neruošėme, kartu su komanda nusprendėme, kad maistas, kurį gaminame, labiausiai tinka valgyti prie restorano stalo“, – pasakoja Vytautas.

Momo Grill

Visą karantino laiką jis praleido namuose. Virtuvei ir naujiems receptams, sako, laiko nebuvę daug. „Tapau tikru derybininku, – šypsosi. – Derėjausi su patalpų savininkais, tiekėjais, darbuotojais, rengėme strategijų mini sesijas, svarstėme, kaip išgyvensime ir visą laiką rūpinomės naujuoju mūsų Vilniaus restoranu“.

Momo Grill

Visada savo idėjomis tikintis Vytautas sako, kad karantinas nepakoregavo jo planų atidaryti dar vieną restoraną: „Jei jau apsisprendėme, kad restoranas bus, tai visiškai nėra ko žvalgytis atgal. Be abejo, stebime, kas vyksta, kaip keičiasi žmonių įpročiai ir jei, staiga, prireiktų kardinalių pokyčių, juos būtinai darysime“.

2009-ieji, kai Vytautas su žmona Kristina kūrė „La Cle“ restoraną Klaipėdoje, buvo ne mažiau nepatogūs, taigi virtuvės šefas žino, ką reiškia pradėti darbą per krizę. „Nerimo neišvengsi, – neabejoja. – Labai daug dalykų turėjome pergalvoti – finansus, komandos sąstatą, netgi meniu. Kartą pamėginęs, turiu patirties, kaip, nepaisant visų sunkumų, judėti į priekį sėkmingai. Tą ir darysime.“

Momo Grill

Vytautas įsitikinęs: nuleisti rankas tada, kai sunku – lengviausia išeitis. Jis pats renkasi sunkesnį, bet įdomesnį kelią. „Tikrai žinau, kad bus nelengva, bet esu tam pasirengęs. Ir savo komandą rengiu sunkumams“, – priduria.

Jau beveik mėnuo, kai jo restoranų komanda dirba. „Jaučiu, kokia ji susitelkusi, kokia stipri ir kiek daug motyvacijos visi turime. Gal taip yra todėl, kad per karantiną bendraudavome bent kartą per savaitę, visi kartu dalijomės mintimis, idėjomis“, – svarsto vienas geriausių mūsų šalies virtuvės šefų. Jo restoranai patenka į geriausių Lietuvos restoranų dvidešimtuką.

Vytautas Samavičius

Pastaruoju metu Vytautas daugiausia laiko praleidžia Vilniuje, kur Totorių gatvėje, įsikūrė naujasis jo restoranas. „Pamačiau erdvę, ji man labai patiko, ilgai negalvojau, kas yra aplinkui, ar bus kur pastatyti automobilį, ar gatvė judri, ar ne. Stengsimės išlaikyti „Momo“ koncepciją – tai bus grilio ir geros mėsos restoranas, kuriame svečiai ras ir keletą vegetarinių patiekalų“.

Momo Grill

Vilniaus „Momo“ virtuvei vadovaus virtuvės šefas Artūras Naujokas. „Kad netektų atleisti žmonių, kai kuriems mūsų virėjams iš Klaipėdos ir Kauno pasiūliau persikelti į Vilnių. Jie pasiūlymą priėmė. Visiems kartu teks pakovoti už Vilniaus svečius ir padaryti taip, kad mūsų restoranas būtų žinomas ir mielai lankomas“, – sako Vytautas Samavičius.

Artūras Naujokas

Mėgstamiausias Vytauto ir jo šeimos patiekalas:

Kepta antis su šviežiomis bulvėmis ir šparagais


Jums riekės:

  • 2 kg anties
  • 15 g garam masala prieskonių
  • 50 g alyvų aliejaus
  • 6 g druskos
  • 1 kg šviežių bulvių su odele
  • keleto šakelių čiobrelių
  • 1 kg žaliųjų šparagų
  • keleto skiltelių česnako


Antį įtrinkite prieskoniais ir 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
Bulves nuplaukite, įtrinkite druska ir šviežiu čiobreliu. Jo negailėkite.
Antį ir bulves sudėkite į skardą, uždenkite folija ir kepkite 2,5-3 valandas.
Šparagus nuvalykite, pamarinuokite su česnakais ir čiobreliais, pabarstykite druska, pipirais ir pakepkite ant grotelių.

Iškepusią antį ir bulves sudėkite į vieną didelį indą. Apdėkite šparagais. Ir – dalinkitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)