Minkštos varškės spurgos su trimis skirtingais pagardais

  • Romo (razinoms užmerkti)
  • Saujelės razinų
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 250 g rikotos
  • 6 šaukštų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 prinokusio banano
  • Aliejaus (kepti)
  • cukraus miltelių (pabarstyti)


1. Užmerkite razinas rome.
2. Kiaušinį paplakite šakute su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės pagal skonį, sudėkite rikotą.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir palikite tešlą pastovėti 10–15 min.
4. Tešlą padalykite į 3 dalis. Spurgas formuokite aliejumi suvilgytomis rankomis. Vienas spurgas formuokite tik iš tešlos, į kitas įmaišykite nusunktų razinų, o į kitų vidų dėkite po gabaliuką banano. Šias spurgas darykite didesnes, kad tešla tolygiai padengtų banano gabaliuką.
5. Dėkite spurgas į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus.
6. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.
7. Spurgas pabarstykite cukraus milteliais.

· Aliejų naudokite rapsų, o saulėgrąžų – tokį, koks jums patinka.
· Patikrinkite, ar aliejus tinkamai įkaitęs, įmesdami mažą gabaliuką tešlos – jei jis pradės aktyviai kepti – aplinkui kyla burbulai, galite dėti spurgas.
· Nepridėkite per daug spurgų – jos turi laisvai plaukioti aliejuje.
· Šios spurgos išlieka skanios ir švelnios ir kitą dieną.

Į vidų galite dėti ir avietes, ir braškes, ir kitas uogas arba vaisių gabaliukus.

Alfo Ivanausko varškės spurgos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)