4 porcijos
gaminimo laikas – 1 val. 20 min.

  • 4 kukurūzinių viščiukų šlaunelės
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai sviesto
  • ½ citrinos
  • druskos, šviežiai maltų pipirai

Ruošiame marinatą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame smulkintas česnako skilteles, įspaudžiame citrinos sulčių, gerai išmaišome, kelias minutes viską pakaitiname ant vidutinės kaitros.

Kukurūzinio viščiuko šlauneles dedame į dubenį, užpilame marinatu, juo šlauneles įtriname ir paliekame 3 valandas šaldytuve. Prieš kepdami, marinuotas šlauneles dar 15–20 minučių palaikome kambario temperatūroje.

Šlauneles apkepame kaitrioje keptuvėje – po pusę minutės kiekvieną šlaunelės pusę.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, dedame šlauneles ir kepame 40–50 minučių, kol mėsa gražiai paruduoja.

Kukurūzinių viščiukų šlaunelės su sviesto ir citrinos padažu
Agnė Grigaliūnienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)