Komandinėse ir individualiose rungtyse varžosi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių. Culinary ART kategorijoje rungėsi apie 200 kulinarijos meistrų, kurie turėjo paruošti 5 patiekalų valgiaraštį ir 4 rūšių mini užkandžius 6 asmenims. Jaroslavo pasiūlytas kulinarinio meno rungties valgiaraštis: vegetariškas užkandis su žirniais ožkos sūriu ir medumi; grill svogūnų, grybų ir beržų sulos sultinys su putpelės kiaušiniu; menkė, menkės putėsiai su šukutėmis ir midijų padažu bei daržovėmis; ėriena su patarška, kepenėlių balandėlis, baltų smidrų kremas ir porto padažu; baltojo šokolado pate choux su avietiniu pyragaičiu ir baziliko ledais. Keturių rūšių užkandukai 6 asmenims: putpelė su elniena ir trumais; lašiša su spraginta bolivine balanda; japoniškas omletas su degintais kopūstais ir grill paprika; vyšnia su balzamo acte troškintais svogūnais ir juoduoju šokoladu. Vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas.

Jaroslav Orševski iškovojo sidabro medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje

Pasaulio kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos jau 120 metų. Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.

Jaroslav Orševski iškovojo sidabro medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje

Lietuvos virtuvės šefų olimpiniai pasiekimai: 2008 m. Regioninėje rungtyje – diplomas (1 balas skyrė nuo bronzos medalio), 2012 m. Regioninėje rungtyje – bronzos medalis, individualioje rungtyje – bronzos medalis, 2016 m. Regioninėje rungtyje (ART meninis stalas) Grand Prix 3 v. aukso medalis, Nacionalinėje rungtyje (ART meninis stalas ir karštoji virtuvė – 110 porcijų) – bronzos medaliai, individualioje rungtyje – sidabro medalis.

Jaroslav Orševski iškovojo sidabro medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje

2020 m. lietuviai varžėsi individualiose rungtyse (Pastry ART ir Culinary ART).

Pasaulio kulinarijos olimpiada ir paroda „Intergastra 2020“ pritraukia virš 100 000 lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)