Vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas. Konditerinio meno rungtis pareikalavo kelių mėnesių įdirbio, kūrybiškumo, kantrybės, juvelyrinio kruopštumo, paskutinių dviejų parų be miego.

Aukso medalis pasaulio kulinarijos olimpiadoje
Foto: Organizatorių nuotr.

Pasaulio kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos jau 120 metų. Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.

Aukso medalis pasaulio kulinarijos olimpiadoje
Foto: Organizatorių nuotr.

Lietuvos šefų olimpiniai pasiekimai: 2008 m. Regioninėje rungtyje – diplomas (1 balas skyrė nuo bronzos medalio), 2012 m. Regioninėje rungtyje – bronzos medalis, individualioje rungtyje – bronzos medalis, 2016 m. Regioninėje rungtyje (ART meninis stalas) Grand Prix 3 v. aukso medalis, Nacionalinėje rungtyje (ART meninis stalas ir karštoji virtuvė – 110 porcijų) – bronzos medaliai, individualioje rungtyje – sidabro medalis.

Aukso medalis pasaulio kulinarijos olimpiadoje
Foto: Organizatorių nuotr.

2020 m. lietuviai varžosi individualiose rungtyse (Pastry Art ir Culinary Art). Vasario 16 d. rungiasi kulinarijos meistras, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.

Pasaulio kulinarijos olimpiada ir paroda „Intergastra 2020“ pritraukia virš 100 000 lankytojų.