Tiesa, virtuvės šefai į plačias kalbas nesileido, mat jų darbas – virtuvėje. O apie gruziniško restorano ypatybes papasakojo jo savininkė vilnietė Daiva Narbutienė.

„Mūsų išskirtinumas tame, kad virtuvėje išties dirba gruzinai. O jiems maisto ruošimas – įgimtas kraujyje. Jų patirtis restoranų versle – 20 metų. Gruzijoje jie turėjo nuosavus restoranus. O savo patirtį perkėlė į mūsų restoraną su visais savo receptais“, – teigė restorano savininkė Daiva.

Pasižvalgėme, kokį maistą iš tiesų galima gauti šiame restorane. Taip, čia iš tiesų dominuoja gruziniškas maistas, pavyzdžiui:

Chinkaliai, lietuviškų koldūnų gruziniškas atitikmuo;

Sakartvelo restoranas

Tradiciniai chačapuriai – megruli – iš sluoksniuotos tešlos, adžaruli – su įmuštu kiaušiniu. Tiesa, šis gardumynas nėra priimtinas kiekvienam, nes naudojamas žalias kiaušinis. Tokį patiekalą dažniausiai renkasi tie, kurie jau buvo jį ragavę pačioje Gruzijoje. Yra ir naminis chačapuris su bemiele tešla, ir su špinatais;

Sakartvelo restoranas

Čachochbili – autentiškas gruzinų patiekalas;

Gruziniškos sriubos – charčio, kuri yra gruzinų virtuvės vizitinė kortelė;

Gruziniški limonadai, tokie kaip tarchunas;

Ir daugelio mėgstamas viščiukas tabaka, kurio recepto šefas, deja, neišdavė, nes tai jo autentiškas receptas ir iš Gruzijos atsigabenta paslaptis.

„Grilio patiekalai – populiarūs visoje Europoje, tačiau skoninės savybės ir maisto subtilybės – iš Gruzijos, visos prieskoninės žolelės atkeliauja iš Gruzijos, o patiekalus ruošiame pagal gruziniškus receptus.

Gruzijos virtuvė pasižymi išskirtiniais prieskoniais, troškiniai čašušuli ir čachochbili yra gardinami labai daug žalumynų, kuriuose ir slypi ta gruziniškos virtuvės specifika.

Na, ir desertai, kurie yra iš kitų šalių virtuvių, bet gaminami čia pat vietoje“, – dėstė restorano savininkė.

Pasak jos, daugelis čia užsukančių žmonių yra tie, kuriems teko pabuvoti Gruzijoje: „Keliavo, o tada sugrįžo pas mus, nes Gruzijoje maistas labai patiko ir negali pamiršti tų įspūdžių, todėl ateina pas mus pavalgyti“.

Sakartvelo restoranas

Išskirtinis patiekalas atkeliavęs iš Gruzijos – „Gruzijos ugnys“, skirtas didesnėms lankytojų kompanijoms, kurios gali paragauti įvairios mėsos – avienos, jautienos, kiaulienos ir kalakutienos. Patiekiamas su garnyru ir degančia ugnimi. Viskas kepama ant grilio. Tai yra brangiausias šio restorano patiekalas, kuris kainuoja net 50 eurų.

Sakartvelo restoranas

Tačiau D. Narbutienė teigia, kad tokia pinigų suma – vieniems bus didelė, o kitiems – maža, tad mano, kad kainos ir kokybės santykis pas juos yra tinkamas. „Patiekiamos didelės porcijos už prieinamą kainą“, – teigė restorano savininkė.

Sakartvelo restoranas

Dienos pietų čia nerasite, bet visada visko galima užsisakyti iš pasirinkto meniu. Papietauti galima sumokėjus iki 10 eurų.

„Porcijos yra didelės kaip Gruzijoje, būna, kad žmonės nesuvalgo ir paprašo namo išsinešimui. Jei užsisako sriubą bei pagrindinį patiekalą ir neįveikia – paprašo, kad kitą kartą perspėtume, jog tiek suvalgyti nėra įmanoma“, – šypsojosi restorano savininkė D. Narbutienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)