Legendinį jaukumą išlaikiusio restorano lankytojams naujas meniu pateikiamas kaip restorano šefo asmeninė studija apie Vilniaus kraštą. Pasak G. Žalio, jo patirtis leidžia žvelgti į lietuvišką gastronomiją iš atstumo ir pamatyti tai, ką esame nepelnytai užmiršę. Nuo vaikystės augęs Švedijoje, vėliau patirtį kaupęs Jungtinėje Karalystėje ir Prancūzijoje, pirmą sykį daugiau nei metus jis praleido Vilniuje.

Stikliai

„Geriau pažinęs šį miestą, dirbdamas „Stikliuose“, kurį laikau geros gastronomijos epicentru Vilniuje, noriu lietuviškai virtuvei sugrąžinti tai, ką esame praradę. Tuo pačiu nenoriu klijuoti jokių etikečių mano kuriamai lietuviškos virtuvės interpretacijai. Naudoju savo rankų amatą, geriausias technikas ir tipinius lietuviškus ingredientus – visa tai ir sudaro naujo meniu pagrindą“, – pasakoja „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restoranų šefas Gerdvilas Žalys.

Stikliai

Kaip sako Gerdvilas, jo tikslas – papasakoti, kokia yra tikroji, autentiška Vilniaus gastronomija, kurios renesansas daugiau nei prieš trisdešimt metų prasidėjo „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restorane.

„Nėra geresnės vietos nei ši vieta atversti naują lietuviškos gastronomijos puslapį. Tai buvo vienas pirmųjų privačių restoranų Vilniuje, dešimtmečiais išlaikęs kokybę ir suteikęs geriausią restorano patirtį. Siekiu šią misiją pratęsti – ne tik paruošti gerą patiekalą, bet ir užtikrinti įdomų, praturtinantį vakaro praleidimą“, – dalijasi. G. Žalys.

Stikliai

Naujas degustacinis meniu prasideda nuo rūkyto upėtakio žuvienės, kuri ruošiama su Lietuvoje populiariomis daržovėmis: kopūstais, bulvėmis ir krienais. Antrasis užkandis – risotto principu ruoštos perlinės kruopos – taip pat gardinamos vietos ingredientais: moliūgais, jų sėklomis, spragintais grikiais. Akcentą šiam patiekalui suteikia anties kepenėlės, kurios – lyg Gerdvilo parvežtas suvenyras iš Prancūzijos.

Stikliai

Pagrindinį patiekalą – keptą stirnienos nugarinę – Gerdvilas pasiryžo pagaminti tik iš trijų ingredientų. Švelniai stirnienos mėsai poskonių suteikia kadagiai ir svogūnai. Žieminio obuoliuko desertas idealiai iliustruoja lietuviškos žiemos sezoną, kai iš vietinių šviežių vaisių belieka tik gerai rūsiuose išlaikyti obuoliai. Degustacinis meniu yra papildytas specialiai šiuo tikslu kurta vyno korta, į kurią įtraukti vynai atskleidžia pilną patiekalų skonį.

Stikliai

À la carte meniu visuomet bus galima rasti paukštienos ir stirnienos, o priklausomai nuo sezono – kiaulienos, avienos, veršienos bei jų subproduktų. Mėsos paruošimas atspindės istoriškai Vilniaus kraštui būdingas technikas: sūdymą ir marinavimą. Restorano lankytojai galės mėgautis mėsos patiekalais, kurių serviravimas užbaigiamas svečio akyse – taip bus patiekiamas jautienos kepsnys, stirnienos tartaras. Priklausomai nuo sezono, à la carte meniu visuomet bus ir žuvies patiekalų.

Stikliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)